Utilitare ușoare

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

Noul Mercedes-Benz Vito vine cu o noua generație de motoare diesel din familia OM 654, sisteme suplimentare de siguranță și asistență, precum și îmbunătățiri la nivel de design.

De la lansare, Mercedes-Benz Vito, produs în Vitoria, Spania, a fost emblema autovehiculelor comerciale ușoare de dimensiuni medii. Aproximativ 530.000 de unități din a treia generație a modelului au fost vândute de la lansarea din toamna anului 2014.

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

Datorită versatilității sale, Vito este un partener consacrat pentru IMM-uri, în special pentru cele cu până la cinci autovehicule. Peste 70% din toate autovehiculele Mercedes-Benz Vito sunt utilizate în astfel de afaceri. Lansarea noului model coincide cu disponibilitatea motorului diesel OM 654, cu patru cilindri și o capacitate de 2.0 litri, pentru toate variantele Mercedes-Benz Vito cu tracțiune pe puntea din spate.

Această variantă este familiară pentru portofoliul de motoare Mercedes-Benz Cars și a fost optimizată din punct de vedere eficiență și emisii. Noua generație de motoare a fost disponibilă anterior doar pentru Vito Tourer.

În cazul Vito Furgon, clienții de autovehicule comerciale ușoare pot alege dintre următoarele patru categorii: Vito 110 CDI cu 75 kW (102 CP) și cuplu de 270 Nm, Vito 114 CDI cu 100 kW (136 CP) și cuplu de 330 Nm, Vito 116 CDI cu 120 kW (163 CP) și cuplu de 380 Nm și Vito 119 CDI cu 140 kW (190 CP) și cuplu de 440 Nm.

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

Noile îmbunătățiri pot fi observate la nivelul economiei de combustibil de aproximativ 13%, cu care noul Vito 119 CDI se poate mândri în comparație cu modelul anterior. De asemenea, capacitatea rezervorului SCR este de 24 de litri, pentru toate modelele.

Noul Mercedes-Benz Vito are un nou design distinctiv și dinamic. De exemplu, modelul poate fi identificat prin grila restilizată a radiatorului, care este cuplată cu elementele speciale Distronic, Active Brake Assist sau cu barele de protecție vopsite în culoarea autovehiculului.

Steaua Mercedes-Benz este poziționată central pe grila radiatorului și este înconjurată de trei ornamente. De asemenea, pentru toate modelele Vito, este disponibilă opțional și o grilă cromată.

Confort maxim cu eficiență exemplară: transmisia automată 9G-TRONIC
Pentru prima dată, transmisia automată 9G-TRONIC este acum disponibilă fără restricții pentru toate variantele Vito cu tracțiune pe puntea din spate. Transmisia automată confortabilă și eficientă cu convertor de cuplu înlocuiește acum 7G-TRONIC, care era disponibil doar pentru Vito Tourer.

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

Comutatorul DYNAMIC SELECT poate fi utilizat pentru a selecta programele de conducere „Comfort” și „Sport” și astfel comportamentul de deplasare poate fi adaptat la cerințele de conducere. Ca alternativă, pot schimba manual în modul „M”, folosind padelele schimbătorului de viteză DIRECT SELECT.

Varietate unică de conducere
În combinație cu noua familie de motoare OM 654, Mercedes-Benz Vito este dotat standard cu tracțiune pe puntea din spate și are opțiunea de tracțiune integrală permanentă 4×4. Acest lucru îi permite să parcurgă o gamă largă de suprafețe cu ușurință.

VEZI ȘI: Premierele Mercedes-Benz din cadrul General Police Equipment Exhibition & Conference

Înălțimea autovehiculului rămâne sub marcajul de doi metri chiar și atunci când este echipat cu tracțiune integrală. Astfel, Vito nu își pierde funcționalitatea zilnică și încape fără probleme în garaje obișnuite, precum și în parcări cu mai multe etaje și subterane sau spălătorii auto.

Diversitate pentru succes
Vito demonstrează, de asemenea, diversitatea sa și în alte domenii. De exemplu, este singurul model din clasa sa disponibil în trei variante de lungime, două ampatamente și trei sisteme de conducere. Cu un volum de încărcare de până la 1369 kg, este și cel mai spațios model din clasa sa. Diversitatea variantelor în care este disponibil fac ca noul Vito să fie un partener pentru o gamă largă de segmente: în varianta furgon îndeplinește toate cerințele pentru transportul de bunuri.

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

O altă utilizare frecventă este ca autovehicul mobil de componente și service. Pe de altă parte, Mercedes-Benz Vito Tourer este utilizat predominant pentru transportul de persoane și bunuri. Vito Mixto este alternativa la variantele furgon și Tourer, fiind potrivit pentru transportul echipelor de angajați. Clienții pot alege dintr-o gamă variată de pachete de echipare. De exemplu, Vito Tourer este disponibil în liniile BASE, PRO sau SELECT.

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

Având în vedere utilizarea sa ca autovehicul comercial, echipamentul opțional al Vito este deosebit de divers. Există numeroase variante de uși și geamuri sau de șine de acoperiș cu bare de transport. Compartimentul de încărcare poate fi configurat în podeaua din lemn, ca sistem de șină pentru ancorarea încărcăturii, șine de ancorare pe lateral și panouri interioare, aceste opțiuni oferind un maxim de funcționalitate.

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

În varianta furgon, este disponibilă opțional o podea nouă, ușoară și rezistentă, realizată din plastic, ce asigură o mai mare rezistență comparativ cu podeaua standard din metal și un volum de încărcare cu până la 12 – 15 kilograme, comparativ cu podeaua din lemn. Accesoriile pentru acoperiș, sistemele de transport și compartimentele de încărcare sunt disponibile din fabrică sau ca accesorii.

AIRMATIC disponibil în modul sport sau confort
Cu noul AIRMATIC, Vito își extinde din nou spectrul deja variat de aplicații. Fie că este vorba despre un drum rural accidentat sau de o autostradă perfect plană: disponibil pentru prima dată la Vito, Clasa V și EQV (consum în regim combinat: 26,4-26,3 kWh/100 km; emisiile de CO2 combinate: 0 g/km) din octombrie 2020, sistemul AIRMATIC ajustează suspensia la condițiile necesare. Datorită gardei înalte la sol, confortul călătoriei este asigurat chiar și pe teren accidentat.

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

Amortizarea este reglată automat pentru fiecare roată individual pentru a se potrivi modului de conducere și condițiilor de drum. Acest lucru se realizează rapid și precis, folosind două supape separate pentru amortizare și compresie. Astfel, AIRMATIC oferă cel mai înalt grad de confort de conducere pentru orice situație. AIRMATIC este disponibil pentru toate variantele noului Vito împreună cu motorul OM 654.

Sisteme suplimentare de siguranță și asistență
Active Brake Assist, DISTRONIC și oglinda retrovizoare digitală din interior extind gama de sisteme de asistență din dotarea noului Vito, de la 10 – 13 sisteme disponibile pentru generația anterioară. Astfel, Vito continuă tradiția redefinirii standardelor de siguranță în segmentul său.

Vito Furgon a fost primul autovehicul comercial ușor echipat standard cu airbag-uri și centuri de siguranță cu avertizare sonoră, atât pentru șofer, cât și pentru copilot. Cu Crosswind Assist și ATTENTION ASSIST ca echipări standard, în urmă cu cinci ani, Vito deja redefinea standardele de siguranță din segmentul său.

Conectare completă, cu un aspect nou
Varianta facelift extinde și gama de funcții ale sistemului de infotainment. Noul Vito folosește recepția radio digitală (DAB+) pentru toate opțiunile radio. Radioul, preinstalat cu două difuzoare frontale, este configurat pentru DAB, la fel ca și radioul de bază Audio 10, care poate susține deja posturi de radio digitale.

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

Aceasta înseamnă că recepția radio este posibilă chiar și pe distanțe lungi, la o calitate bună. Audio 10 are, de asemenea, o interfață Bluetooth® cu funcționalitate hands-free sau pentru streaming de muzică. De asemenea, smartphone-ul poate fi încărcat prin interfața USB.

Asistență rapidă în cazul unui accident sau a unei defecțiuni
Vito este echipat optim pentru a face față situațiilor de urgență, datorită sistemului de apeluri de urgență Mercedes-Benz și a funcției pentru managementul defecțiunilor disponibilă de la primirea autovehiculului. Sistemul de apeluri de urgență este standard.

Prin intermediul senzorilor de avarie, accidentele pot fi înregistrate imediat și serviciile de salvare pot fi alarmate automat dacă pasagerii nu reacționează printr-un apel vocal stabilit imediat.

Un upgrade atractiv pentru noul Mercedes-Benz Vito

În mod alternativ, apelul de urgență poate fi inițiat și manual folosind butonul SOS din panoul de control de deasupra capului. Sistemul stabilește un apel vocal cu centrul de apeluri de urgență Mercedes-Benz. Locația exactă este apoi transmisă împreună cu informațiile suplimentare necesare pentru operațiunea de salvare și recuperare.

Din aceeași categorie...

Back to top button