Undă verde pentru procurori de a confisca 346 de camioane ale Jost Group

Undă verde pentru procurori de a confisca 346 de camioane ale Jost Group

Tribunalul din Liege au acceptat cererea Biroului Procurorului Federal de confiscare a 346 de camioane ale Jost Group.

Luni, 25 martie 2019, judecătorii Tribunalului din Liege au acceptat cererea Biroului Procurorului Federal de confiscare a 346 de camioane ale Jost Group din Herstal, anchetat încă din 2015 pentru dumping social, utilizând șoferi de camion din România și Slovacia.

De asemenea, compania belgiană cu sucursală în România este investigată și pentru evaziune fiscală în valoare de 55 de milioane de euro.

Deși, în luna februarie, Jost Group a obținut în primă instanță suspendarea deciziei de confiscare a celor 346 de camioane, recursul procurorilor judecat pe 25 martie a anulat această decizie.

Peste 100 de anchetatori au lucrat pentru a strânge dovezi în acest caz complex privind utilizarea ilegală în Belgia a șoferilor de camion străini angajați pe contracte de România și Slovacia.

În cursul investigației, anchetatorii au infiltrat un polițist sub acoperire în cadrul Skiptrans, filiala românească de la Cluj a Jost Group.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz a încheiat testele în condiții de iarnă cu eSprinter

Informațiile obținute de acesta au arătat că șoferii de camion angajați de Skiptrans lucrau în Belgia timp de câteva săptămâni, dar erau plătiți cu salariul din România, mult sub cel din Belgia.

În replică, Jost Group respinge toate acuzațiile care i se aduc, susținând că este victima unei persecuții judiciare. În acest moment, compania n-are decât să ajungă la un acord cu Biroul Procurorului Federal sau să facă recurs la decizia Tribunalului.

Vă reamintim că, aflată sub anchetă în Belgia, în 2018, compania Skiptrans (filiala românească a Jost Group) a primit locul 3 în top „Cel mai eficient operator de transport cu capital străin din România“, în cadrul Galei Tranzit, organizat de revista de specialitate cu același nume.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.