Undă verde pentru Scania Driver Competitions în Europa

Undă verde pentru Scania Driver Competitions în Europa
Scania Driver Competitions, cea mai populară și complexă competiție adresată șoferilor de camion din Europa, a început în luna iulie 2018 cu testele teoretice.

Scania invită toți șoferii de camion, indiferent de vârstă sau vechime, să-și demonstreze abilitățile unii împotriva celorlalți în cadrul Scania Driver Competitions 2018-19.

Undă verde pentru Scania Driver Competitions în Europa

Obiectivul este de a atrage participanți din peste 30 de țări europene în lupta pentru marele premiu – un camion Scania nou, la alegerea câștigătorului.

Competiția Scania Driver Competitions a început în luna iulie cu teste teoretice, urmând ca în această toamnă și în primăvara lui 2019 să aibă loc finalele naționale și regionale ale testelor practice.

Pentru Scania, șoferul a fost și este în continuare cea mai importantă componentă pentru siguranța și eficiența transportului, motiv pentru care domeniile de interes ale Scania Drivers Competitions (SDC) sunt siguranța, mediul și economia de combustibil.

De asemenea, competiția își propune să promoveze în rândul celor tineri meseria de șofer de camion.

În acest an, limita de vârstă de 35 de ani a fost eliminată, astfel că, toți șoferii de camion indiferent de vârstă sau experiență se pot înscrie în competiție.

VEZI ȘI: Pompierii norvegieni se antrenează pe cabine furnizate de Scania

O noutate față de edițiile anterioare este că șoferii se pot califica în competiție prin intermediul performanțelor lor înregistrate în timp de sistemul Scania de management al flotei (FMS), în cazul în care camionul este dotat cu un astfel de sistem.

Participanții trebuie să-și demonstreze cunoștințele de condus defensiv, verificări înainte de a porni la drum, asigurarea mărfurilor, prim-ajutor și incendiu.

De asemenea, aceștia mai trebuie să-și demonstreze abilitățile de condus în probe precum boardwalk, knock the king, mersul înapoi și în noua probă de control pe suprafață umedă.

Șoferii de camion români vor avea nevoie de mult noroc, mai ales că, pentru această ediție, aceștia nu vor mai avea suportul direct al unui instructor Scania din cadrul departamentului de training Scania Black Sea, acest serviciu fiind externalizat după plecarea lui Alexandru Troncotă.

Finala europeană va avea loc la Södertälje pe 25 mai 2019.

Așadar, te bagi să câștigi propriul tău Scania V8 S730?

Follow #infotrucker