SustenabilitateTop News

Unele modele Renault Trucks pot funcționa și cu biocombustibil B100

Renault Trucks oferă acum o opțiune care garantează funcționarea exclusivă cu biocombustibil B100, pe unele modele de camioane.

Clienții care achiziționează un camion cu această opțiune, pot beneficia de amortizare excesivă cuprinsă între 40 și 60% din costul de achiziție a vehiculului, în funcție de tonajul acestuia.

Unele modele Renault Trucks pot funcționa și cu biocombustibil B100

Opțiunea flexibilă B100 permite utilizarea atât a biocombustibilului B100, cât și a motorinei clasice (un senzor detectează conținutul de biocombustibil și adaptează performanța motorului). Această opțiune permite utilizarea exclusivă a biocombustibilului de concentrație 100.

Opțiunea B100, flexibilă sau ireversibilă este disponibilă pe gama de modele T High, T, C și K cu motor de 13 litri și 480 CP Euro VI (Etapa D și E only), respectiv gama D, D Wide și C cu motoare de 5 și 8 litri cu motoare de 240 CP și 320 CP Euro VI.

VEZI ȘI: Europa se confruntă cu un deficit de peste 400.000 de șoferi de camion

Pentru a sprijini companiile de transport în tranziția lor energetică, Renault Trucks și Avril, principalul producător național de B100 (Oleo100), au semnat un acord de parteneriat în noiembrie 2020, care vizează reducerea cât mai mult a costurilor suplimentare de achiziție și operare.

Oleo100 este o nouă energie 100% biodegradabilă fabricată din rapiță franceză și destinată flotele captive de vehicule grele. Permite reducerea emisiilor de CO2 de la sondă la roată cu cel puțin 60% comparativ cu un vehicul diesel și emisiile de particule cu până la 80%.

Gama de camioane cu acestă opțiune este disponibilă și pe piața locală prin Renault Trucks România.

Din aceeași categorie...

Back to top button