In Focus

Ungaria a introdus un sistem inteligent de cântărire al camioanelor în mers

Începând din 19 septembrie 2017, Ungaria a implementat un noul sistem inteligent de cântărire al camioanelor (TMS) din mers.

Dacă călătoriți în Ungaria este bine să știți că această țară a introdus recent un sistem inteligent de cântărire al camioanelor, care permite citirea greutăților pe axe prin intermediul unor senzori montați în asfalt pe o distanță de aproximativ 200 de metri, plasați în apropierea porților telematice care verifică plata taxei de drum.

Ungaria a introdus un sistem inteligent de cântărire al camioanelor în mers

La trecere printr-unul din puncte de cântărire dinamină aflate pe autostrăzile din Ungaria, senzorii măsoară greutatea totală a camion fără a fi nevoie ca acesta să mai oprească pe loc.

În prezent sunt active 38 de astfel de puncte, urmând ca pe viitor numărul acestora să ajungă la aproape 90.

În cazul depășirii masei maxime autorizate, proprietarul vehiculului va primi o amendă transmisă prin e-mail.

De asemenea, noul sistem inteligent de cântărire al camioanelor este sincronizat cu sistemul EKAER, în care trebuiesc înscrise toate vehiculele de marfă cu sarcina maximă autorizată mai mare de 2.5 tone, începând cu 2015.

VEZI ȘI: Piața de remorci va avea o cădere relativ modestă și de scurtă durată în 2018

Deoarece sistemul este într-o perioadă de teste și calibrare, autoritățile maghiare nu vor trimite amenzi pentru depășirea greutății, ci vor trimite doar avertisemente.

Ungaria a introdus un sistem inteligent de cântărire al camioanelor în mers

Cu toate acestea, autoritățile din Ungaria se așteaptă ca, din cauza modificărilor implementate, eficiența controalelor să creacă cu până la 50%.

Ca idee, în prezent, eficiența controalelor privind greutatea ajunge la un 2%.

Din aceeași categorie...

Back to top button