ȘtiriTop News

Ungaria: Regulile privind precizarea clasei de emisii în sistemul HU-GO vor fi înăsprite

Începând de la 1 iulie 2021, National Toll Payment Services Plc. (NTPS Plc.) va clasifica automat camioanele înregistrate în sistemul HU-GO din Ungaria la cea mai joasă categorie de emisii, dacă transportatorii nu vor oferi o dovadă satisfăcătoare a certificării vehiculului.

Transportatorii interesați mai au câteva săptămâni la dispoziție pentru a oferi datele de înregistrare obligatorii (producător, anul producției, numărul VIN) în profilul HU-GO și să încarce documentele care atestă clasa de mediu a vehiculelor.

Ungaria: Regulile privind precizarea clasei de emisii în sistemul HU-GO vor fi înăsprite

Clasa de mediu este unul dintre elementele care determină taxa de drum plătită de vehiculele de transport marfă de peste 3,5 tone în Ungaria.

”În cazul vehiculelor înmatriculate în Ungaria, NTSC poate verifica clasa de emisii în registele publice. Acest lucru nu este posibil pentru camioanele înmatriculate în alte țări. Rugăm transportatorii străini să completeze datele și să încarce documentele cerute, dacă nu au făcut-o încă. De asemenea, îi rugăm să șteargă din profilul HU-GO vehiculele pe care nu le mai dețin”, a declarat Tamás Bartal, CEO al National Toll Payment Services Plc.

VEZI ȘI: Dispozitivul DKV BOX EUROPE a devenit activ în Ungaria

Informații detaliate despre clasa de emisii sunt disponibile pe site-ul hu-go.hu, unde există un tutorial video pentru completarea datelor și încărcarea documentelor obligatorii.

De la 1 iulie 2021, vehiculele pentru care nu se fac aceste precizări vor fi clasificate automat în categoria C, echivalentă camioanelor non-Euro. Camioanele vor fi menținute în această categorie inferioară până când transportatorii vor remedia deficiențele.

Sistemul de control din Ungaria detectează lunar 120.000-130.000 de camioane străine. Majoritatea acestor camioane sunt înregistrate în sistemul HU-GO cu toate datele necesare.

Pentru a vedea cum puteți modifica datele în profilul HU-GO dați click aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button