Bus

Ungaria: Taxe de drum pentru autocare și autobuze de la 1 aprilie 2024

Ungaria introduce de la 1 aprilie 2024 taxe de drum și pentru autobuze și autocare de peste 3,5 tone, la fel ca pentru camioane.

Autocarele și autobuzele înmatriculate în Ungaria și în străinătate cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone vor fi introduse în sistemul de taxare electronică (HU-GO) pe întregul teritoriu al Ungariei, începând cu 1 aprilie 2024.

Operatorii de autocare și autobuze trebuie să:

  • își facă un cont de utilizator al firmei de transport și să înregistreze autocarele/autobuzele pe site-ul hu-go.hu
  • achiziționeze sau să instaleze o unitate de bord (OBU) care (de asemenea) poate fi utilizată pentru plata taxei de drum în Ungaria. Prin înregistrare va fi creată automat o platformă de cont cu plată anticipată. În acest fel, firma va avea o relație contractuală cu compania Serviciului Național de Plată a Taxei din Ungaria.
  • dacă firma alege plata ulterioară a taxelor de drum în Ungaria, trebuie să încheie un contract cu Kupon Kft.

FOARTE IMPORTANT! Nu adăugați o sumă în dispozitivul OBU al autocarelor/autobuzelor dumneavoastră (dacă dispozitive au fost deja înregistrate în sistemul HU-GO) până la 31 martie 2024, deoarece până atunci sistemul va deduce taxa pentru fiecare vehicul. Plătiți inutil și nu va fi posibil să revendicați sumele consumate! Adăugați o sumă în dispozitivul OBU numai de la 1 aprilie 2024!

Fără înregistrarea HU-GO, vehiculul poate circula în Ungaria doar cu un bilet de traseu, care este valabil doar pentru un singur sens și cu valabilitate de 24 de ore în ziua următoare achiziției. Prețul biletului unic nu este rambursabil.

VEZI ȘI: Restricții pentru camioane de Paștele catolic 2024

În Ungaria există două categorii de autocare și autobuze: M2 (autocare/autobuze de până la 5 tone) și M3 (autocare/autobuze de peste 5 tone). Calculatorul de taxe de drum pentru autocare și autobuze în Ungaria este disponibil aici.

Autocarele/autobuzele cu o masă totală maximă autorizată care nu depășește 3,5 tone vor putea în continuare să plătească utilizarea drumului prin achiziționarea unei vignete electronice și vor fi clasificate în categoria de vehicule D2 începând cu 1 aprilie 2024.

Din aceeași categorie...

Back to top button