UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6×6 de peste un milion de euro

UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6x6 pentru expediții extreme
Dezvoltat în Germania pe șasiu MAN TGS 26.540 6x6, Individual MD56c este cel mai nou motorhome produs de producătorul german de vehicule recreaționale UNICAT.

Dacă ești suficient de bogat și visezi la cele mai extreme vacanțe sau, de ce nu, să te autoizolezi pe timp de pandemie, atunci, UNICAT Individual MD56c este agregatul perfect.

UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6x6 de peste un milion de euro

Dezvoltat la Dettenheim în Germania, UNICAT Individual MD56c are la bază un șasiu MAN TGS 26.540 cu tracțiune integrală permanentă 6×6 și cabină L. Ampatamentul este de 4.000 plus 1.400 mm, iar a trei axă este viratoare, pentru a-l face mai agil în spații înguste.

MD56c este propulsat de un motor MAN de 540 CP Euro V cu AdBlue, cuplat la o transmisie automată TipMatic cu 12 trepte, produsă de ZF. Jantele din aluminiu Hutchinson Beadlock sunt echipate cu anvelope fără cameră 14.00 R 20, a căror presiune se poate regla în timpul mersului din cabină.

Rezervorul, compus din două compartimante, are o capacitate totală de 980 de litri, ceea ce asigură a autonomie de peste 3.000 de kilometri. Rezervorul dispune și de un sistem de încălzire separat, complet independent, care permite utilizarea în cele mai friguroase zone ale plantei.

În ceea ce privește interiorul, acesta este gândit să ofere o experiență de călătorie extrem de confortabilă, cu scaune din alcantara, climatizare, suspensii pe aer și o izolare specială atât din punct de vedere fonic, cât mai ales pentru a păstra o temperatură ambientală plăcută, indiferent care sunt condițiile de afară.

VEZI ȘI: Șofer român de camion prins în Franța cu 260 de kilograme de cocaină

La acestea se mai adaugă volanul din piele, sistem de navigație prin satelit de la Garmin, cameră video care se activează la mersul în marșarier, dar și un sistem de camere de tip Birdview care-ți va permite să-l parchezi oriunde găsești un spațiu ceva mai mare de 8 metri, atât cât este lungimea totală a vehiculului.

Motorhome-ul are 2.49 m lățime, 3.66 m înălțime și 8.16 metri lungime, la care se mai adaugă cei 1.890 mm ai platformei pe care pot fi transportate două motociclete sau un quad.

UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6x6 de peste un milion de euro

Pentru o vizibilitate optimă pe timp de noapte ai două faruri cu LED montate pe plafon, patru faruri laterale suplimentare și alte șase lumini stroboscopice. De asemenea, toate stopurile spate sunt și ele pe LED.

UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6x6 de peste un milion de euro

Spațiul de locuit are 5.6 metri lungime, 2.48 m lățime și 2.10 m înălțime, putând să acomodeze până la 6 persoane pe banchete. Măsuța este rabatabilă electric, iar atunci când este pliată, banchetele se pot transforma într-un pat dublu cu dimensiunea de 140 x 200 cm.

UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6x6 de peste un milion de euro

În partea din stânga este bucătăria, complet echipată, cu mașină de spălat vase Bosch, cuptor cu microunde Miele, plită pe inducție cu două puncte de lucru, suport pentru vase, un frigider de 130 de litri și un congelator de 60 litri.

UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6x6 de peste un milion de euro

În partea din mijloc sunt amplasate baia și cabina de duș. În baie au fost montate o toaletă și o chiuvetă, iar dușul are uscător cu aer încorporat, plus un sistem inteligent de scurgere al apei.

În partea din spate se află dormitorul unde a fost montat un pat dublu cu dimensiunea de 160 x 200 cm. Mobilierul este din materiale ecologice, bambus în cea mai mare parte, pe jos a fost montat parchet din lemn folosit și la puntea ambarcațiunilor, iar scaunele și fotoliile sunt tapițate cu Alcantara. Toate sertarele au sisteme suplimentare de siguranță, iar iluminatul interior folosește tehnică LED.

UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6x6 de peste un milion de euro

Totul este perfect izolat pentru a împiedica pătrunderea apei la interior, atunci când se traversează vaduri de apă. Atunci când staționezi și vrei să lași portierele deschise, poți trage o plasă specială care să te apere de țânțari sau alte insecte. De asemenea, vehiculul este echipat cu geamuri speciale antiefracție, cu un cadru special, care absoarbe șocurile și vibrațiile atunci când se rulează pe teren accidentat.

Rezervoarele de apă au o capacitate totală de 600 de litri, încălzirea fiind electrică cu protecție specială în cazul unor temperaturi foarte scăzute. Rezervorul pentru apa reziduală are 175 de litri, iar rezervorul de la toaletă are 110 litri. Sistemul de golire este pneumatic și poate fi controlat pentru golire din cabină fără nicio altă interacțiune.

Sistemul de încălzire și aer condiționat funcționează tot electric, energia fiind produsă autonom cu ajutorul instalației de panouri solare montate pe întreaga suprafață a plafonului. Pentru cazurile de urgență, MD56c este echipat și cu un generator de curent electric Honda EU22i.

UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6x6 de peste un milion de euro

De asemenea, la bord au fost montate prize pentru 115 și 230 V, respectiv porturi USB pentru conexiuni multiple. 

Greutatea totală este între 19.800 kg și 23.000 kg, iar distribuția greutății pe axe este de 32% pe axa față, respectiv 34% pe fiecare axă a tandemului.

UNICAT Individual MD56c, un motorhome 6x6 de peste un milion de euro

UNICAT garantează au autonomie de aproximativ 2 săptămâni la bordul unui MD56c complet echipat. Prețul oficial nu a fost comunicat, dar acesta depășește lejer un milion de euro.este unul format din șapte cifre, în euro.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.