LogisticaTop News

Unicom Tranzit a conectat noul terminal intermodal de la Teiuș cu Milano și Duisburg

Operatorul feroviar român Unicom Tranzit a lansat două conexiuni intermodale noi, spre Milano și Duisburg, din noul terminal intermodal inaugurat la Teiuș.

În ciuda provocărilor legate de pandemie și depășind momentul creșterii prețurilor materialelor precum și a lipsei forței de muncă, Unicom Tranzit a finalizat noul terminal intermodal de la Teiuș în al doilea trimestru din 2022.

Unicom Tranzit a conectat noul terminal intermodal de la Teiuș cu Milano și Duisburg

Odată cu inaugurarea noului terminal, operatorul feroviar român își consolidează poziția pe piață prin lansarea conexiunii feroviare Teiuș – Milano, cu frecvența de un tren pe săptămână și conexiunea feroviară aflata deja în serviciu, Vadul Siret frontieră – Constanța Port, cu frecvența de 2 – 3 trenuri pe săptămână.

În plus, Unicom Tranzit are în pregătire un tren săptămânal pe ruta Teiuș – Constanța Port și suplimentarea cu încă un tren săptămânal a conexiunii Teiuș – Milano, după punerea în funcțiune.

Noul terminal intermodal de la Teiuș reprezintă unul dintre proiectele vitale Unicom Tranzit în sectorul transportului intermodal, având o poziție strategică în centrul României, cu un acces direct la rețeaua paneuropeană (Coridorul IV) și la rețeaua națională de autostrăzi.

VEZI ȘI: Camioanele Kuehne+Nagel, echipate cu panouri fotovoltaice

Un avantaj al terminalului este reprezentat de poziționarea pe Coridorul feroviar IV, aflat în plin proces de modernizare, ce va permite creșterea vitezei trenurilor de marfă până la 120 km/h, reprezentând o rută rapidă între Curtici și Constanța.

Conexiune intermodală Teiuș – Duisburg

Mai mult, compania a dezvoltat o nouă conexiune intermodală Teiuș – Duisburg. Trenul inaugural, încărcat cu 20 de semiremorci, a părăsit terminalul Unicom din Teiuș pe 6 septembrie, urmând să ajungă la Duisburg pe 8 septembrie, cu un timp mediu de tranzit de 60 de ore.

Unicom Tranzit a inaugurat noul terminal intermodal de la Teiuș

Pe viitor, trenul va fi format din 38 de unități pe sens. Din ianuarie 2023, conexiunea intermodală Teiuș – Duisburg va fi suplimentată cu încă un tren săptămânal. Pe lângă remorci neînsoțite, vagoanele Wascosa pot transporta şi containere.

Din aceeași categorie...

Back to top button