Unitatea de bord DKV BOX EUROPE va fi disponibilă din 2018

Unitatea de bord DKV Box Europe va fi disponibilă din 2018
Disponibilă pe piață din 2018, DKV BOX EUROPE are la bază cea mai nouă generație Sitraffic Sensus Unit produsă de Siemens.

Unitatea de bord DKV BOX EUROPE este echipată cu o tehnologie hybrid pentru taxele de drum, astfel că poate înregistra și calcula atât taxele bazate pe sistemul DSRC (Dedicated Shord Range Communications), cât și cele în sistem GNSS (Global Navigation Satellite System).

Unitatea de bord DKV BOX EUROPE va fi disponibilă din 2018

Conform oficialilor DKV, mai multe unități OBU de pe piață nu îndeplinesc criteriile tehnice pentru plata taxelor în toată Europa, spre exemplu nu sunt compatibile cu sistemul italian de taxare, și ar putea necesita să fie înlocuite din nou. Pe de altă parte, DKV BOX EUROPE îndeplinește cele mai recente criterii ale tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Utilizatorul poate instala singur unitatea la bordul camionului și o poate muta între vehicule. Nu este necesară o instalare care necesită timp sau modificarea dispozitivului într-un atelier de specialitate.

Înregistrarea taxei și activarea pentru o anumită țară sunt realizate ușor prin intermediul portalului online DKV.

Datele sunt transmise prin conexiune fără fir către unitatea OBU, iar aparatul nu mai trebuie înlocuit în cazul schimbării vehiculului. Acest lucru economisește mult timp și muncă birocratică, iar utilizatorul rămâne flexibil.

VEZI ȘI: H.Essers își extinde depozitul actual de lângă București

Obiectivul este de a putea fi achitate taxe în Belgia, Germania, Austria, Polonia și Franța până la lansarea din 2018. Totodată, în timp util sau la scurt timp după lansare, vor fi conectate și Italia, Portugalia, Spania și Ungaria.

Pe termen mediu toate taxele de drum, de tunel și de pod din Europa vor putea fi achitate prin intermediul DKV BOX EUROPE.

De asemenea, vă reamintim că în luna aprilie a acestui an, DKV anunța că împreună cu Daimler și T-Systems au fondat compania Toll4Europe, care va dezvolta și furniza un serviciu european de taxare rutieră electronică (EETS) pentru vehiculele comerciale cu masa maximă mai mare de 3.5 t.

Follow #infotrucker