Economic

UE investește un miliard de euro în dezvoltarea infrastructurii de transport

Uniunea Europeană va investi un miliard de euro în dezvoltarea infrastructurii de transport europene, printr-un sistem nou de acordare a fondurilor.

Pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, Comisia Europeană dorește să combine un buget de un miliard de euro cu creditele acordate de instituțiile financiare publice, private și, pentru prima dată va necesita o combinație de subvenții și finanțare de la Fonduri Europene pentru investiții strategice, Banca Europeană pentru Investiții (BEI), bănci naționale de dezvoltare sau investitori din sectorul privat.

UE investește un miliard de euro în dezvoltarea infrastructurii de transport

Comisia Europeană explică faptul că, această nouă combinație de finanțare va contribui la atingerea obiectivelor de stimulare a investițiilor pentru a finanța modernizarea infrastructurii de transport într-un sistem inovator și durabil, respectiv va facilita crearea de locuri de muncă necesare pentru a realiza această infrastructură.

Proiectele selectate trebuie să contribuie la o creștere durabilă, inovare și omogenă de-a lungul rețelei transeuropene de transport. Accentul va fi pus în special pe proiectele care vizează eliminarea blocajelor, sprijină legăturile transfrontaliere și accelerează procesul de digitalizarea al transporturilor, în special în zonele cu un potențial ridicat și lacunele de pe piață.

VEZI ȘI: Noile recomandări IRU privind recepția mărfurilor pentru a reduce accidentele

De asemenea, accentul va fi pus pe sistemele de transport durabile și eficiente, precum și consolidarea intermodalității și interoperabilității rețelei de transport, grație noilor tehnologii și sisteme de gestionare a traficului, cum ar fi sistemele de transport rutier inteligente.

Sprijinul financiar din partea UE va fi acordat pe bază de concurs, în urma unui proces minuțios de evaluare și selecție. Invitația de participare va avea două termene limită de depunere a propunerilor 14 iulie 2017 și 30 noiembrie 2017.

Rămâne o întrebare: Cât va reuși România să absoarbă?

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button