UNTRR a lansat petiția online „Cere limitarea tarifelor RCA!”

UNTRR a lansat petiția online „Cere limitarea tarifelor RCA!”

UNTRR a lansat petiția online „Cere limitarea tarifelor RCA!”, prin care dorește să determine Guvernul României, Parlamentul României și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să ia măsuri imediate, până la 31 decembrie 2015, de limitare a tarifelor RCA pentru toți șoferii din România.

În condițiile în care tarifele polițelor RCA pentru firmele de transport rutier au crescut cu 300% în ultimul an, fapt ce a determinat și o serie de acțiuni de protest ale transportatorilor în ultima perioadă, UNTRR cere limitarea prețurilor RCA la valori normale de maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de mărfuri și persoane care fac transporturi rutiere internațional și naționale, la maximum 2.000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local și la maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme.

Măsura este susținută și de Secretarul General al Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutieri (IRU), Umberto de Pretto, care în urma adresei UNTRR, a transmis o scrisoare către primul ministru Dacian Cioloș în care își exprimă îngrijorarea cu privire la creșterea alarmantă a prețului RCA pentru transportatorii rutieri din România și în care propune limitarea tarifelor RCA pe modelul altor țări.

UNTRR a lansat petiția online „Cere limitarea tarifelor RCA!”

Toți posesorii si utilizatorii de autovehicule din România pot semna petiția pentru limitarea tarifelor RCA pe site-ul petitieonline.com – https://www.petitieonline.com/cere_limitarea_tarifelor_rca

VEZI ȘI: Metoda ciobănească rezolvă problemele din economia românească

Conform unui calcul bazat pe actuala schemă de creștere a prețurilor asigurărilor RCA, dacă în anul 2012, pentru un autovehicul de transport mărfuri care efectua transporturi rutiere internaționale costul mediu a unei asigurări RCA pe 12 luni era de 1.200 lei, în 2014 acesta a ajuns la 4.000 de lei, în 2015 la 15.000 de lei, în 2016 este posibil să atingă nivelul minim de 60.000 de lei, iar în maximum 5 ani să depășească valoarea celor mai scumpe autovehicule noi, peste 96.000 euro.

VEZI ȘI: UNTRR solicită instituirea controlului prețurilor asigurărilor RCA

Industria de transport rutier va intra în faliment dacă aceste tarife se mențin și vor crește în continuare cu același ritm, urmând ca persoanele fizice să acopere găurile din sistemul RCA. Astfel, se poate ajunge ca o asigurare RCA să coste 1.000 de euro numai pentru un Logan!

UNTRR îi îndeamnă pe toți posesorii de autoturisme și firmele de transport rutier să semneze petiția acum, altfel în ianuarie, după ce intră în vigoare normele Solvency II, va fi prea târziu.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker