Patronate și sindicateȘtiri

UNTRR a sesizat CE și IRU despre colapsul iminent RCA/Carte verde

UNTRR a sesizat Comisia Europeană și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România, în condițiile în care tarifele încep de la 3.000 euro și trec de 25.000 de euro pentru un camion cu 5 ani vechime, și solicită celor două instituții găsirea unor soluții imediate pentru evitarea blocării acestei piețe.

Costul RCA a crescut cu minim 300% din 2014 până în prezent! Nicio componentă a activității de transport rutier nu a crescut cu 300% – nici volumul, nici marja, nici profitul – nimic care să permită absorbirea unor astfel de costuri. Având în vedere că de la 1 ianuarie 2016 se va aplica Solvency II aceasta va conduce la o nouă majorare a costurilor asigurărilor RCA/Carte verde.

Având în vedere că asigurarea RCA/Carte verde este obligatorie pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice, din România sau din orice altă țară semnatară a Sistemului Carte verde, aceasta nu ar trebui să te împingă în faliment sau la imposibilitatea de a plăti valori uriașe RCA, ajunse să egaleze valoarea autovehiculului asigurat.

UNTRR a sesizat CE și IRU despre colapsul iminent RCA/Carte verde

UNTRR solicită sprijin organizațiilor și autorităților internaționale în vederea identificării unor soluții, pentru ca transportatorii și posesorii de autovehicule să plătească sume normale pentru România! România este printre ultimele țări din UE în privința PIB/cap locuitor.

VEZI ȘI: UNTRR a sesizat EIOPA cu privire la situația polițelor RCA

Imposibilitatea firmelor de transport de a plăti aceste sume astronomice pentru RCA/Carte verde va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier și la mutarea în alte țări a firmelor medii și mari de transport rutier din România, iar cei care vor rămâne în sistem vor ajunge să plătească tarife de peste 1.000 euro pentru un Logan.

Lipsa de măsuri ale autorităților față de piața RCA din România aduce această piață aproape de colaps. Pentru a evita situația, UNTRR îi invită pe toți cei interesați și afectați la mitingul de protest pe care îl organizează marți, 15 decembrie 2015, ora 10:00, în Piața Constituției.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button