Patronate și sindicateȘtiri

UNTRR prezent la întâlnirea grupului de lucru al ASF

Pe 16 februarie 2016 a avut loc întâlnirea grupului de lucru numărul 8 din cadrul ASF dedicat datelor statistice și transparenței pe segmentul RCA.

La ședința condusă de Călin Rangu, director Direcția Protecția Consumatorilor din cadrul ASF, au mai participat Mișu Negrițoiu (președinte ASF), reprezentanții ai ASF, UNSAR, UNSICAR și ai Ministerul Finanțelor. UNTRR a fost singura asociație a transportatorilor rutieri prezentă la întâlnire

În cadrul întâlnirii, ASF a făcut o prezentare a bazei de date CEDAM. ASF își dorește îmbunătățirea, dar și externalizarea bazei de date CEDAM. La ședințele viitoare ale grupului numărul 8 se va discuta despre disponibilitatea camerelor CNADNR de a verifica existența unei asigurări RCA.

UNTRR prezent la întâlnirea grupului de lucru al ASF

UNTRR a venit cu unele propuneri pentru activitatea acestui grup precum transparentizarea modului de calcul al primei RCA și prezentarea unui model de calcul actuarial la următoarele întâlniri, prezentarea completă a datelor statistice pe segmentul RCA, precum rezerva de daune, prime cedate în reasigurare, prima medie pe segmentul transportatorilor rutieri sau dauna medie.

În concluzie, în urma întâlinirii grupului de lucru, ASF-ul va trimite săptămâna viitoare la Parlament și Ministerul Finanțelor noua lege RCA. Totodată, UNSAR și UNSICAR urmează să vină cu propuneri pentru îmbunătățirea bazei de date CEDAM. Nu în ultimul rând, ASF va stabili criterii de referință pe piața RCA în urma datelor strânse de la companiile de asigurări.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button