Patronate și sindicate

UNTRR saluta decizia CE de a initia procedura de infringement impotriva Germaniei

UNTRR saluta decizia Comisiei Europene de a deschide procedura de infringement impotriva Germaniei in legatura cu punerea in aplicare a Legii salariul minim pe economie pentru sectorul transporturilor (MiLoG), masura care se datoreaza, printre altele, eforturilor si contributiei UNTRR si a membrilor sai.

Inca de la aparitia legii MiLoG, UNTRR a atras imediat atentia, la nivel national si european, ca masurile din Germania afecteaza grav libertatea serviciilor pe piata europeana, exprimandu-si ingrijorarea cu privire la directia catre care se indreapta Uniunea Europeana, cea a neoprotectionismului.

UNTRR saluta decizia CE de a initia procedura de infringement impotriva Germaniei

Ne bucura faptul ca eforturile si actiunile UNTRR si ale membrilor sai, alaturi de cele ale asociatiilor din Est, s-au dovedit hotaratoare in decizia Comisiei Europene. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont ca decizia de a initia procedura de infringement impotriva Germaniei este doar primul pas si ca munca UNTRR si a membrilor sai nu se va opri pana cand oficialii germani nu vor hotari ca legea salariului minim sa nu se mai aplice transportatorilor din alte tari, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

UNTRR a organizat doua actiuni de protest – una in data de 18 martie la ambasada Germaniei din Romania si alta in data de 25 martie la Bruxelles, in fata Parlamentului European.

La protestul din data 18 martie, de la ambasada Germaniei din Romania, delegatia UNTRR, formata din Ion Lazar, director general Lazar International, Cristian Baciucu, Director General Rombus Transport, Constantin Isac, Vicepresedinte UNTRR, si Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, a fost primita in audienta de catre Excelenta Sa, Domnul Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, Sebastian Gromig, Seful Sectiei Economice si Comerciale, si Cristina Raiciu, oficial Sectia Economica.

Delegatia UNTRR a reclamat, la acel moment, faptul ca legea salariului minim creeaza un precedent periculos, deoarece se aplica si altor tari, dar si faptul ca modul de prezentare a fost incomplet, nefiind facut in limba fiecarui stat membru UE desi efectele le vizau si pe acestea si fara a se intelege clar nici astazi cerintele autoritatilor germane catre transportatorii romani.

Actiunile de protest ale UNTRR impotriva legii salariului minim din Germania au continuat si in data de 25 martie, cand impreuna cu MKFE, ZMPD, CESMAD Bohemia si  LINAVA – asociatiile transportatorilor rutieri reprezentand companii de transport din Ungaria, Polonia, Republica Ceha si Lituania – au semnat o petitie comuna adresata Parlamentului European care a fost inmanata domnului Istvan Ujhelyi – vicepresedinte al Transporturilor PE si Comitetul de Turism, in timpul protestului organizat la Bruxelles, in fata Parlamentului European.

Tot cu aceasta ocazie, Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, a trimis catre o scrisoare catre toti membrii Parlamentului European in care era explicat faptul ca legea MiLoG aduce atingere principiilor Uniunii Europene.

Reamintim faptul ca, in data de 19 mai, Comisia Europeana a decis sa deschida o procedura de infringement impotriva Germaniei in legatura cu punerea in aplicare a Legii salariul minim pe economie pentru sectorul transporturilor. In urma unui schimb de informatii cu autoritatile germane si o evaluare juridica detaliata a masurilor germane, Comisia a transmis Germaniei o Scrisoare de Notificare Oficiala, fiind primul pas in cadrul procedurii de infringement.

Din aceeași categorie...

Back to top button