UNTRR solicită contestarea acordul privind Pachetul de Mobilitate la CJUE

UNTRR solicită contestarea acordul privind Pachetul de Mobilitate la CJUE
UNTRR solicită autorităților române contestarea acordul privind Pachetul de Mobilitate din 12 decembrie 2019, la Curtea Europeană de Justiție.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România susține că acordul privind Pachetul de Mobilitate pune în pericol libera circulație a transportatorilor români în Uniunea Europeană.

UNTRR solicită contestarea acordul privind Pachetul de Mobilitate la CJUE

Din acest motiv, Uniunea solicită Guvernului României și eurodeputaților români să se opună acordului privind Pachetul de Mobilitate în cadrul votului final al Consiliului, respectiv al Parlamentului European.

”UNTRR își exprimă profunda îngrijorare cu privire la rezultatul inacceptabil al acestui trialog, care a condus la adoptarea unor măsuri extrem de nefavorabile pentru România, inspirate de legislația protecționistă promovată de Statele Vestice membre ale Alianței Rutiere, având ca scop restricționarea accesului transportatorilor români și estici pe piața europeană de transport rutier”, se arată în comunicatul de presă al asociației.

De asemenea, UNTRR solicită autorităților române contestarea acordul privind Pachetul de Mobilitate din 12 decembrie 2019, la Curtea Europeană de Justiție.

VEZI ȘI: Ministerul Transporturilor îngrijorat de rezultatul negocierilor privind Pachetul de Mobilitate

Uniunea spune că forma actuală a Pachetului de Mobilitate ”restricționează grav libera circulație a transportatorilor români în Uniunea Europeană prin măsurile extrem de restrictive adoptate, precum obligația întoarcerii camionului acasă la 8 săptămâni, introducerea unei perioade de restricționare a cabotajului (cooling off) de 4 zile și aplicarea forțată a Regulamentului Roma I firmelor de transport rutier.”

Conform UNTRR, aceste prevederi elimină transportatorii români din piața europeană de transport rutier și împing firmele și șoferii români să migreze în Vest.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.