Patronate și sindicate

UNTRR solicită excluderea șoferilor de camion de la măsura testării COVID cerută de Germania

UNTRR solicită excluderea șoferilor de camion de la măsura testării COVID cerută de Germania și alte state membre, care a generat deja haos la frontierele interne UE.

UNTRR solicită Guvernului României și Comisiei Europene să facă demersuri urgente pentru ca Germania, alături de celelalte state statele membre, să excludă șoferii de camion de la măsură testării COVID, care provoacă în prezent perturbări majore ale lanțurilor vitale de aprovizionare în UE.

UNTRR solicită excluderea șoferilor de camion de la măsura testării COVID cerută de Germania

Noile măsuri impuse recent de Germania, urmată de Tirol (Austria) și Cehia, care au început să solicite testarea COVID a șoferilor de camion, provoacă haos în transportul rutier de mărfuri pe întreg teritoriul Europei, în special pe ruta comercială importantă dinspre nordul Italiei spre Germania (pasul Brenner), la frontiera Cehiei cu Germania (Waidhaus) și pe coridoarele Est-Vest.

La frontiere, șoferii de camion așteaptă până la 24 de ore efectuarea testului COVID.

UNTRR spune că ”este inacceptabil ca șoferii profesioniști să fie nevoiți să se stea la cozi în frontiere la temperaturi negative și pe ninsoare, condiții care le pot afecta sănătatea și chiar pot conduce la infectarea cu SARS-CoV-2, contrar scopului măsurilor luate de Germania.”

VEZI ȘI: Germania vrea să prelungească până pe 3 martie restricțiile de intrare din regiunea Tirol

Luni, 15 februarie, din cele 850 de teste efectuate la Vipiteno (Italia), numai un a fost pozitiv, lucru care demonstrează impactul foarte limitat al unor astfel de măsuri de combatere a virusului.

Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene în luna ianuarie 2021, IRU solicita și ea excluderea șoferilor de camion de la obligativitatea testării COVID, pentru prevenirea barierelor în calea liberei circulații a mărfurilor.

Din aceeași categorie...

Back to top button