UNTRR solicită utilizarea noului formular pentru șoferii care intră în România

UNTRR solicită utilizarea noului formular pentru șoferii de camioane la intrarea în România
UNTRR solicită schimbarea formular utilizat în prezent pentru șoferii de vehicule comerciale de peste 2.4 tone care intră în România, cu noul formular elaborat de MTIC, conform Ordonanței Militare nr. 7/2020.

Având în vedere că, în prezent, Poliția de Frontieră Română și DSP utilizează același formular dinaintea intrării în vigoare a Ordonanței Militare nr.7/2020 (anexa 2), UNTRR solicită schimbarea acestuia de pe site-ul www.politiadefrontiera.ro și utilizarea noului formular elaborat pe 5 aprilie de MTIC pentru șoferii vehiculelor comerciale de peste 2.4 tone, care intră în România.

UNTRR solicită utilizarea noului formular pentru șoferii care intră în România

Din noul formular au fost eliminate opțiunile de izolare/carantinare, conform Art. 12 din Ordonanța Militară nr. 7 din 4 aprilie 2020, conform anexei 1, care spune spune că la intrarea în țară, șoferii vehiculelor comerciale de peste 2.4 tone, care nu prezintă simptome asociate COVID-19, completează o declarație pe propria răspundere, al cărei model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin care își asumă locația unde pot fi contactați în perioada dintre curse.

VEZI ȘI: Daimler și Volvo vor dezvolta împreună vehicule comerciale electrice cu hidrogen

De asemenea, șoferii vehiculelor comerciale de peste 2.4 tone nu se supun măsurilor de izolare la domiciliu/carantinare, cu condiția asigurării de către angajator a materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19.

Acest lucru este reglementat și prin Art. 19 din OM 7/2020, care anulează Art. 4 din OM 4/2020, adică articolul referitor la opțiunea de carantinare/izolare a acestora în perioada dintre curse.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.