Patronate și sindicateTop News

UNTRR spune că transporturile rutiere din România s-ar putea bloca în 15 zile

UNTRR solicită Guvernului și Parlamentului României măsuri concrete și imediate pentru prevenirea blocării funcționării transporturilor rutiere și lanțurilor de aprovizionare în următoarele 15 zile.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) semnalează că operatorii de transport rutier comercial se află la limita supraviețuirii din cauza creșterii inflației și a prețului la carburanți, pe fondul conflictului din Ucraina.

UNTRR spune că transporturile rutiere din România s-ar putea bloca în 15 zile

Unele firme de transport rutier sunt deja în pragul falimentului, iar dacă transportul rutier nu funcționează corespunzător, lanțurile de aprovizionare deja perturbate de conjunctura actuală, vor fi afectate și mai mult până la blocaj.

Dacă costurile transportului rutier comercial vor scăpa de sub control, cei mai mari perdanți vor fi clienții transportatorilor, cetățenii obișnuiți și întreprinderile.

VEZI ȘI: Derogare de la timpii de condus în România, în perioada 15 martie – 13 aprilie

În acest context, UNTRR solicită Guvernului și Parlamentului României următoarele măsuri pentru a combate efectele crizei actuale:

  • Reducerea prețurilor la carburanți (prin subvenționare, reducere taxare accize și TVA), indexarea costului carburantului în timp real si reducerea termenelor de plată la 15 zile
  • Suspendarea plăților ratelor la leasing, creditelor bancare, taxelor și impozitelor locale pe o perioadă de 3 luni, pentru asigurarea fluxului de numerar, precum și introducerea unor ajutoare de minimis pentru transporturile comerciale.

Din aceeași categorie...

Back to top button