Știri

Unu din patru șoferi au fost amendați în Olanda pentru efectuarea repausului în cabina

De la începutul lui 2018, 165 de șoferi au fost amendați de ofițerii Inspectoratul de Mediu și Transporturi (ILT) pentru efectuarea repausului săptămânal în cabina.

În lupta sa împotriva dumpingului social din transportul rutier de mărfuri, Olanda a intezis de la 1 ianuarie 2018, pe baza decizie Curții Europene de Justiție din 20 decembrie 2017, efectuarea repausului săptămânal normal în cabina camionului.

Unu din patru șoferi au fost amendați în Olanda pentru efectuarea repausului în cabina

Astfel, după o lună de „acomodare”, în care autoritățile olandeze i-au informat pe șoferi despre riscul de a fi amendați pentru efectuarea repausului săptămânal, Guvernul a lansat controale în toate parcările de camioane din Olanda.

VEZI ȘI: Proiect de lege: Amendă pe baza înregistrărilor video trimise de ceilalți participanți la trafic

Potrivit ziarului Nieuwsblad Transport, din cei 724 de șoferi controlați de la începutul lunii februarie 2018 până la final de octombrie, 165 de șoferi au fost sancționați pentru încălcarea interdicției de efectuarea repausului săptămânal în cabina camionului.

Controalele efectuate au arătat că mulți șoferi de camioane străini petrec săptămâni sau luni în cabină după care se întorc în țara de origine.

Din aceeași categorie...

Back to top button