Unul din 13 camioane din Marea Britanie folosesc dispozitive de fraudare a emisiilor

Unul din 13 camioane din Marea Britanie folosesc dispozitive de fraudare a emisiilor

Informația vine de la Agenția de Standarde pentru Șofer și Vehicule (DVSA) care a făcut publice datele în urma controlului în trafic al nivelului de emisii a peste 3.700 de camioane.

În luna august a anului trecut, DVSA (Driver and Vehicle Standards Agency) a început să includă verificările privind utilizarea de dispozitive de fraudare a emisiilor în cadrul controalelor de trafic ale camioanelor în cinci locații din Marea Britanie.

Până la sfârșitul lunii noiembrie 2017 au fost verificate în trafic 3.735 de camioane, din care 293 dintre acestea au fost descoperite că aveau montate dispozitive de fraudare a emisiilor.

Conform raportului de control în trafic, cele mai multe dispozitive de fraudare a emisiilor au fost descoperite la camioane înmatriculate în Irlanda de Nord (20.4%) și pe cele cu numere de Marea Britanie (8.5%). Dintre camioanele înmatriculate în afara Marii Britanii, doar 4.9% utilizau astfel de dispozitive.

VEZI ȘI: Nu banalele aplicații de trafic sunt un atentat la siguranța rutieră, ci sistemele de manipulare ale tahografului

Șoferii și companiile de transport au avut la dispoziție 10 zile pentru a remedia problema, în caz contrar, DVSA urmând să le aplice o amendă în valoare de 300 lire sterline și interzicerea circulației vehiculului pe drumuri publice.

Țara de origineVehicule fără dispozitiv de manipulare AdBlueVehicule cu dispozitiv de manipulare AdBlueTotal
Marea Britanie91.5%8.5%100%
Irlanda de Nord79.6%20.4%100%
Țări din afara Marii Britanii95.1%4.9%100%
Total92.2%7.8%100%

Alte trucuri de fraudare a emisiilor, pe lângă clasicul emulator AdBlue, descoperite de DVSA implică înlăturarea filtrului de particule de motorină, anularea EGR-ului și utilizarea unor înlocuitori ieftini de AdBlue.

DVSA va verifica peste 100 de operatori de transport
În lumina acestor constatări, DVSA intenționează să efectueze inspecții suplimentare ale camioanelor deținute de peste 100 de companii de transport, unele dintre acestea având flote de până la 80 de vehicule.

De asemenea, Agenția va trimite concluziile raportul său comisarilor de trafic din Marea Britanie, care au competența de a revoca licențele de transport ale operatorilor.

Colaborarea cu agențiile europene împotriva poluatorilor
Pentru a se asigura că infracțiunile comise pe teritoriul Marii Britanii de către companiile de transport străine nu vor rămâne nepedepsite, DVSA va colabora strâns cu agențiile omoloage din Europa.

Ca urmare a succesului acestei operațiuni, DVSA va începe verificarea dispozitivelor de fraudare a emisiilor în mai multe locații din Marea Britanie din primăvara anului 2018.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.