In Focus

Unul dintre managerii Fiat-Chrysler (FCA), inculpat în scandalul emisiilor din SUA

Justiția americană a inculpat unul dintre managerii Fiat-Chrysler (FCA) pentru trucarea emisiilor motoarelor diesel, se arată într-un comunicat recent.

După cum deja știți, după deschiderea cutiei Pandorei în cazul Volkswagen și Dieselgate, toți constructorii au fost atent verificați în ceea ce privește instalarea unor dispozitive capabile să reducă emisiile motoarelor diesel pe bancul de probe.

Unul dintre managerii Fiat-Chrysler (FCA), inculpat în scandalul emisiilor din SUA

Emanuele Palma, în vârstă de 40 de ani, cetățean italian care locuiește în Michigan, a fost pus sub acuzare pentru înșelarea consumatorilor, fals în declarații și pentru încălcarea reglementărilor priving protecția mediului.

În SUA, Palma a condus echipa de ingineri care a dezvoltat și calibrat un motor diesel de 3.0 litri folosit pe vehiculele grupului Fiat-Chrysler.

„A devenit foarte greu să ocolești testele privind emisiile din SUA și să-i înșeli pe americani”, a declarat Steven d’Antuono, un agent al FBI din biroul Detroit.

VEZI ȘI: Cu un Volvo FH16 încărcat cu 175 de tone prin Outback-ul australian

Mai mult decât atât, agentul spune că FBI-ul va colabora cu partenerii săi americani și internaționali pentru a investiga aceste infracțiuni, astfel încât, cei vinovați pentru încălcarea normelor de mediu să fie trași la răspundere.

„Trebuie să aflăm detaliile acestui caz, dar vă asigurăm că vom continua să colaborăm cu autoritățile”, a declarat un purtător de cuvânt al FCA.

În 2017, agenția pentru protecția mediului a depus o plâgere împortiva FCA, acuzând că au fost folosite software-uri pentru trucarea nivelului emisiilor polunate.

În luna ianuarie a anului curent, grupul FCA a semnat un acord cu autoritățile americane prin care vor plăti o sumă de 515 milioane de dolari diferitelor autorități de reglementare pentru soluționarea proceselor.

Din aceeași categorie...

Back to top button