LogisticaȘtiri

UPS contestă fuziunea dintre FedEx și TNT Express

United Parcel Service Inc. (UPS) a inițiat un recurs la decizia autorităților de reglementare din Brazilia care au aprobat preluare planificată a companiei TNT Express de către FedEx Corp., o afacere care ar putea provoca un blocaj de piață de aproape 5 miliarde dolari.

UPS, unul din giganții pieței de curierat la nivel mondial a făcut apel, după ce CADE, agenția antitrust din Brazilia, a dat undă verde fuziunii dintre FedEx și TNT Express la începutul lunii februarie.

Acțiunea recentă a UPS are legătură cu o situație apărută în 2013. Atunci, UPS a încercat să achiziționeze TNT Express, ajungând chiar la un acord cu compania olandeză, tranzacția fiind blocată de către Comisia Europeană, care a văzut în fuziune riscul unei poziții dominante în transport expres al pachetelor mici. Astfel, nu-i de mirare că gigantul american de curierat (UPS) încearcă să oprească cu aceeași motivație, fuziunea dintre FedEx și TNT Express, care a primit deja unda verde de la agențiile antitrust din Australia, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

UPS contestă fuziunea dintre FedEx și TNT Express

Pe 18 febriuarie, UPS a depus o contestație împotriva deciziei Consiliului Administrativ Antitrust din Brazilia, cerând o analiză mai atentă a problemei. Aceasta este o posibilitate permisă de legislația braziliană, cu condiția ca apelul să fie depus în termen de cincisprezece zile de la decizie.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button