Camioane

UPS va introduce în flotă 6.000 de vehicule cu gaz în următorii trei ani

UPS a achiziționat gaze naturale echivalentul a 230 de milioane de galoane, iar începând cu 2020 acestea vor fi utilizate pe cele 6.000 de vehicule cu gaz pe care compania le va achiziționa în următorii trei ani.

UPS a anunțat în urmă cu doar câteva zile că în următorii trei ani va achiziționat 6.000 de camioane care funcționează cu gaz natural, ca parte a unui acord cu cei de la Agility Fuel Solution. Aceștia din urmă au furnizat sisteme de stocare și de livrare a gazelor naturale pentru UPS începând cu 2017.

UPS va introduce în flotă 6.000 de vehicule cu gaz în următorii trei ani

În prezent, flota UPS include 1.700 de camioane cu gaz natural furnizate de Agility, însă acordul de 450 de milioane de dolari va creștere flota. Firma va oferi sisteme complete pnetru vehicule grele, tractoare și autoutilitare medii.

„UPS continuă să se extindă și să îmbunătățească rețeaua logistică inteligentă prin implementarea de noi tehnologii și crearea unei rețele extrem de flexibile, bazată pe durabilitate. De aceea, intenționăm ca 25% din vehiculele achiziționate în 2020 să funcționeze cu combustibili alternativi”, a declarat Juan Perez, unul dintre reprezentanții UPS.

Vehiculele cu sisteme de combustibil CNG pot folosi fie CNG tradițional, fie RNG (renewable natural gas). Din 2014, flotele UPS au consumat 28 de milioane de galoane de RNG. Obiectivul UPS este de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 12% prin flotele sale terestre până în 2025.

VEZI ȘI: Companiile private din Elveția accelerează implementarea camioanelor cu hidrogen

În 2018, UPS a achiziționat peste 400 de tractoare și 330 de camioane terminale care circulă pe CNG. Kristen Petrella, manager de relații publice pentru sustenabilitatea UPS, a declarat că UPS are în prezent flote de peste 4.200 de tractoare de gaze naturale din clasa 8.

„Întrucât vehiculele din flota UPS sunt pensionate prin uz normal, înlăturarea vehiculelor de livrare diesel este o prioritate maximă. În timp ce în trecut, majoritatea vehiculelor de livrare diesel au fost înlocuite cu vehicule pe benzină, acestea noi (cele 6.000) de camioane CNG vor compensa acum o parte din înlocuitorii pe benzină”, a declarat Kristen Petrella.

Din aceeași categorie...

Back to top button