Bus

Urbino 9 LE Electric, noul model din gama Solaris

Solaris a prezentat modelul Urbino 9 LE Electric, un autobuz de 9 metri lungime, cu intrare joasă, destinat atât operațiunilor urbane, cât și celor interurbane.

La fel ca Urbino 15 LE Electric, Urbino 9 LE este o nouă opțiune din gama electrică Solaris care îndeplinește cerințele pentru clasele de autobuze I și II. Astfel, modelul promite performanțe foarte bune atât în traficul urban aglomerat, cât și pe urcările abrupte sau pe drumurile montane înguste.

Urbino 9 LE Electric, noul model din gama Solaris

Urbino 9 LE electric este echipat cu un motor electric central, răcit cu lichid, cu putere de vârf de 220 kW. Energia este furnizată de bateriile Solaris High Energy (capacitate maximă de peste 350 kWh), încărcate preponderent peste noapte. Clienții pot opta și pentru baterii Solaris High Power, proiectate și pentru încărcări rapide. Bateriile pot fi încărcate printr-o conexiune plug-in convențională, pantograf montat pe plafon sau pantograf inversat.

Pentru confortul pasagerilor, distanța dintre scaune este mai mare, conform standardelor Bus Nordic. Designul modern oferă mai mult loc pentru cap în partea din spate a autobuzului. Modelul poate fi echipat cu orice tip de sistem de aer condiționat din gama Solaris, inclusiv cel bazat pe pompă de căldură.

VEZI ȘI: Solaris a finalizat livrările de autobuze electrice și troleibuze în Craiova și Mediaș

În ciuda dimensiunilor compacte, vehiculul are un număr maxim de 27 de scaune pentru pasageri, pentru ambele clase. Configurația ușilor este 1-2, cu spațiu la mijloc pentru cărucioare, dar și scaune cu ISOFIX pentru călătorii sigure ale copiilor. În funcție de echipamente, autobuzele urbane pot avea o capacitate totală de până la 73 de pasageri, iar cele interurbane de până la 60 de pasageri.

Gama de sisteme de asistență include camerele video MirrorEye, dar și sistemul de avertizare la coliziune Mobileye Shield+. Modelul este disponibil cu sistemul telematic eSConnect, ca funcție de întreținere predictivă.

Solaris a semnat deja contracte pentru 17 unități Urbino 9 LE Electric. 8 dintre aceste autobuze vor fi livrate anul viitor operatorului Società Autobus Servizi d’Area S.p.A din orașul italian Bolzano. Celelalte 9 unități deja comandate vor fi livrate în Polonia.

Din aceeași categorie...

Back to top button