US Army va testa camioane autonome în trafic deschis

US Army va testa camioane autonome în trafic deschis

Conform The Times Herald și Forbes, mai multe camioane ale US Army echipate cu tehnologie ce permite conectarea în convoi și condusul autonom vor fi testate la sfârșitul lunii iunie pe Interstate 69 din Michigan.

Acest experiment reprezintă o premieră absolută pentru armata americană, fiind pentru prima dată când vehiculele sale autonome sunt testate pe drumuri publice, lucru confirmat de oficialii US Army.

Experiementul va examina modul în care, prin intermediul conexiuni radio, vehiculele comunică unul cu celalalt, cu celelalte vehicule non-militare participante la trafic precum și cu infrastructura rutieră prin intermediul conexiunilor radio.

US Army va testa camioane autonome în trafic deschis

De exemplu, camioanele vor trimite viteza și poziția lor către transponderele montate pe marginea drumului, care vor răspunde cu date, pentru ca acestea să poată anticipa schimbările condițiilor de trafic, precum închideri de benzi de circulație, limite de viteză, curbe sau lărgiri ale drumului la mai multe benzi.

[pullquote align=”right” cite=”Rob Morosi, purtător de cuvând al Departamentului de Transport din Michigan” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Acesta este un upgrade impens în ceea ce înseamnă siguranța, nu numai pentru US Army, ci și pentru producătorii auto, șoferi de camion și toți ceilalți pe măsură ce tehnologia progresează și începe să fie folosită pe o scară tot mai largă.[/pullquote]

Pentru acest experiment, de-a lungul autostrăzii interstatale 69 au fost instalate șase unități radio, cinci dintre acestea fiind temporare și una permanentă. S-a optat pentru Interstate 69 deoarece aceasta este în proximitatea unei granițe internaționale și pentru că este o autostradă cu două benzi pe sens.

Evindent că, fiind vorba de un experiment militar dar și pentru a se evita extra traficul de pe drum, data și locația exactă a experimentului nu va fi făcută publică.

Totuși, oficialii vor informa la momentul potrivit comunitățile aflate de-a lungul autostrăzi. De altfel, oficialii s-au întâlnit pe data de 23 mai 2016 cu rezidenții acestor zone de lângă autostradă pentru a înlătura orice probleme care ar putea apărea la vederea vehiculelor militare și pentru a asigura locuitorii acestor zone că în spatele volanului fiecărui vehicul militar autonom participant la exercițiu va există un șofer.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker