Utilitare ușoare

Utilitara electrică Opel Vivaro-e va fi lansată în 2020

Opel continuă ofensiva modelelor cu zero emisii și în segmentul vehiculelor comerciale ușoare, oferind primele informații de spre Opel Vivaro-e, versiunea electrificată a lui Vivaro. 

Modelul Opel Vivaro-e este bazat pe platforma EMP2 a grupului, care permite utilizarea atât a sistemelor de propulsie convenționale, cât și a celor electrice.

Utilitara electrică Opel Vivaro-e va fi lansată în 2020

De asemenea, modelul va fi echipat cu un sistem electric de propulsie despre care oficialii constructorului german încă nu oferă detalii complete.

Varianta de bază va avea o baterie cu capacitatea de 50 kWh care promite 200 de kilometri, în timp ce vârful de gamă va fi echipat cu un acumulator cu o capacitate de 75 kWh care promite o autonomie de până la 300 de kilometri.

Conform reprezentanților producătorului german, valorile de autonomie au fost calculate conform noului standard WLTP.

Pentru moment, reprezentanții Opel nu au oferit detalii cu privire la versiunea de caroserie oferită (lungime, înălțime) și nici masa maximă autorizată a modelului electric. Știm doar că versiunea electrificată a lui Vivaro va fi comercilizată începând cu 2020 și va fi disponibil cu două baterii.

VEZI ȘI: Informații despre centrul de testare și tehnologie de la Immendingen

Cu noul Opel Vivaro-e, marca germană va continua povestea de succes care a început în 2001, cu prima generație Vivaro A, oferit până în anul 2014, în principal ca minibus, furgon și platformă.

Opel a livrat clienților în această perioadă peste 650.000 de unități. În 2014 a fost introdusă a doua generație, din care Opel a vândut aproximativ 310.000 de autovehicule până la jumătatea anului curent.

Din 2021, Opel anunță că gama de utilitare electrice va fi completată de Combo-E.

Din aceeași categorie...

Back to top button