ȘtiriUtilitare ușoare

Utilitarele plug-in hybrid reprezintă soluția accesibilă pentru un aer mai curat în orașe

După trei luni de la introducerea resticțiilor de circulație și realizarea unei zone cu emisii scăzute în centrul Londrei, Ford a realizat un studiu privind utilitarele plug-in hybrid.

Utilitarele plug-in hybrid reprezintă soluția accesibilă pentru un aer mai curat în orașe

Conform acestuia, utilitarele plug-in hybrid gândite pentru orașe și nu numai ar putea ajuta companiile să atingă țintele cu privire la normele de CO2 impuse de autorități.

Proiectul de eliberare a zonei centrale din Londra a fost susținut cu o finanțare de 4.7 milioane de lire sterline, iar Ford a contribuit la realizarea unor studii. Ovalul Albastru a oferit 20 de exemplare Ford Transit Custom Plug-in Hybrid care au parcurs 240.000 de kilometri în 12 luni.

Acest proces a fost realizat înainte ca autoritățile să ia decizia de restricționa accesul în zona centrală a orașului din Marea Britanie.

Astfel, companiile din zonă au testat vehiculele Ford pentru a vedea dacă acestea se pot achita cu brio de sarcinile zilnice în condițiile în care maximizarea modului electric de rulare a fost pus în prim plan.

Addison Lee Group, Autoglass, British Gas, Clancy Plant, DPD, Aeroportul Heathrow, Interserve, Mears Group, Poliția Metropolitană, Morrison Utility Services, RNLI, Royal Mail, Speedy Hire, Vodafone sunt companiile care s-au implicat în acest proces testat vreme de 12 luni.

VEZI ȘI: Grupul Nagel testează camionul electric Mercedes-Benz eActros

În urma studiului s-a ajuns la o concluzie clară. 75% din numărul de kilometri parcurși în cele 12 luni au fost realizați exclusiv utilizând energie electrică.

Rezultate subliniază faptul că și fără o rețea bine pusă la punct pentru încărcarea vehiculelor electrice, van-urile PHEV au reușit să reducă în mod drastic emisiile și poluarea din zonă.

Vehiculele comerciale ușoare din Londra fac zilnic 280.000 de drumuri ajungând la 13 milioane de kilometri. iar cifra este în creștere. Utilitarea reprezintă 75% din traficul de mărfuri la orele de vârf, cu aproximativ 7.000 de vehicule aflându-se în trafic în orele cele mai intens circulate.

În consecțință, autoritățile vor introduce o serie de controale mult mai stricte cu privire la emisii, sporind astfel presiunea asupra companiilor pentru a veni cu soluții practice și durabile.

Cu ajutorul studiilor realizate și în Koln și Valencia, Ford a reușit să pună la punct o gamă completă de utilitare PHEV. Alături de Transit, americanii oferă și versiunile Transit Custom Hybrid și Tourneo Custom PHEV.

Din aceeași categorie...

Back to top button