Utilizarea dispozitivelor hands-free cu fir interzisă la volan în Franța

Utilizarea dispozitivelor hands-free cu fir interzisă la volan în Franța

Începand cu 1 iulie 2015, Franța a interzis utilizarea dispozitivelor hands-free cu fir la volan, considerându-le periculoase pentru siguranța traficului.

Totusi, ramane disponibila utilizarea dispozitivelor cu Bluetooth ale vehiculelor prin utilizarea de comenzi vocale. Cei care incalca noua regula introdusa in Codul Rutier risca o amenda de 135 de euro si trei puncte penalizare.

Motivul introducerii acestei măsuri la fel de controversate si dure ca cea care interzice pauza saptamanala normala in cabina camionului, este datorata creșterii numărului de victime pe drum, cauzate de utilizarea telefoanelor mobile.

Potrivit statisticilor, pe an, in Franta sunt inregistrate peste 350 de decese din aceasta cauza. Anul trecut, după o campanie intensă a guvernului, a existat o îmbunătățire a situației.

Dar, după campania, procentul de decese a creascut din nou, ajungând la 2.3% în luna mai.

Prin urmare, soluția drastică introdusa de guvernul francez, este justificata. Pe langa distragerea atentiei la volan, cei care au propus introducerea acestei masuri sustin ca miscarile soferului sunt limitate de firul dispozitivelor.

În plus, căștile obturează zgomotele din trafic, astfel ca, soferul nu poate auzi clar, ca de exemplu, claxonul unui alt participant.

În Europa, este primul caz de interzicere a telefoanelor în timpul conducerii, astfel de masuri fiind deja in vigoare in tari precumNoua Zeelandă și Japonia. Aceasta masura este posibil sa fie introdusa cat de curand si in Italia.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.