SigurantaȘtiri

Utilizarea dispozitivelor hands-free cu fir interzisă la volan în Franța

Începând cu 1 iulie 2015, Franța a interzis utilizarea dispozitivelor hands-free cu fir la volan, considerându-le periculoase pentru siguranța traficului.

Totuși, rămane disponibilă utilizarea dispozitivelor cu Bluetooth ale vehiculelor prin utilizarea de comenzi vocale. Cei care încalcă noua regulă introdusă în Codul Rutier riscă o amenda de 135 de euro și trei puncte penalizare.

Utilizarea dispozitivelor hands-free cu fir interzisă la volan în Franța

Motivul introducerii acestei măsuri, la fel de controversate și dure ca cea care interzice pauza săptamanală normală în cabina camionului, se datorează creșterii numărului de victime pe drumurile din Franța, cauzate de utilizarea telefonului mobil la volan.

Potrivit statisticilor, pe an, în Franța sunt înregistrate peste 350 de decese din această cauză. În 2014, după o campanie intensă a guvernului, a existat o îmbunătățire a situației. Dar, după campania, procentul de decese a creascut din nou, ajungând la 2.3% în luna mai.

VEZI ȘI: Schimbări la taxele de drum din Germania începând cu sfârșitul lui 2015

Prin urmare, soluția drastică introdusă de guvernul francez este justificată. Pe lângă distragerea atenției la volan, cei care au propus introducerea acestei măsuri susțin că mișcările șoferului sunt limitate de firul dispozitivelor.

În plus, căștile obturează zgomotele din trafic, astfel că, șoferul nu poate auzi clar, ca de exemplu, claxonul unui alt participant.

În Europa, este primul caz de interzicere a utilizării telefonului mobil la volan, astfel de măsuri fiind deja în vigoare în țări precum Noua Zeelandă și Japonia. Această măsură este posibil să fie introdusă cât de curând și în Italia.

Din aceeași categorie...

Back to top button