In Focus

Utilizarea telefonului la volan în Franța duce la suspendarea permisului până la 6 luni

În Franța, utilizarea telefonului mobil la volan poate duce la suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de până 6 luni.

În Franța, aproape unul din doi șoferi utilizează telefonul mobil la volan. Pentru a descuraja acest tip comportament la volan, la începutul acestui an a fost propus un proiect de lege prin care șoferii să rămână fără permis de conducere timp de 6 luni.

Utilizarea telefonului la volan în Franța duce la suspendarea permisului până la 6 luni

Pe 19 noiembrie, acest proiect de lege a fost votat, astfel că, orice șofer care utilizează telefonul mobil la volan și în același timp încalcă o altă regulă de circulație riscă suspendarea permisului în Franța.

VEZI ȘI: Scania a schimbat denumirea comercială a Seriei S

Conform noului amendament, permisul de conducere va fi reținut pe loc de poliție, iar șoferul va primi o dovadă cu drept de circulație pentru 72 de ore. În tot acest timp, un tribunal va analiza faptele, putând decide suspendarea dreptului de a mai conduce pentru șoferul în cauză pe o perioadă de până la 6 luni.

Șoferii prinși că utilizează telefonul mobil în timp ce conduc vor fi nevoiți să achite o amendă în valoare de 135 de euro (90 de euro în regim de plată rapidă) și vor primi și trei puncte de penalizare.

Această modificare adusă LOM este aproape identică cu cea în vigoare din România, excepție fiind doar perioada maximă de suspendare a dreptului de a conduce.

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button