Utilizarea telefonului mobil la volan v-ar putea costa permisul în Franța

Utilizarea telefonului mobil la volan v-ar putea costa permisul în Franța
Aproape unul din doi șoferi în Franța conduc mașina utilizând telefonul mobil la volan. Pentru a descuraja acest obicei, Franța pregătește un proiect de lege prin care șoferii vor rămâne fără permis timp de 6 luni.

Conform unui proiect de lege care va fi discutat în zilele următoare, francezii își doresc măsuri mari dure și chiar suspendarea permisului de conducere pentru cei care provoacă accidente.

Utilizarea telefonului mobil la volan v-ar putea costa permisul în Franța

În prezent, jumătate din șoferii care conduc în Franța au declarat că folosesc telefonul mobil în timp ce se află în spatele volanului. Iar legile francezilor sunt prea blânde.

VEZI ȘI: ACEA susține modificările de siguranță propuse de Națiunile Unite

Conform proiectului de lege, autoritățile franceze își doresc următoarele: majorarea amenzilor pentru cei care conduc utilizând telefonul mobil și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la șase luni.

Pedeapsa maximă, cea care presupune suspendarea permisului pentru jumătate de an, ar urma să se aplice în cazul celor care produc accidente grave din cauza utilizării telefonului la volan. Mai mult decât atât, în cazul în care șoferul recidivează, francezii spun că ar putea introduce o lege prin care să retragă dreptul de a conduce.

Autoritățile susțin că implementarea unui astfel de proiect ar urma să ducă la suspendarea dreptului de a conduce pentru circa 6.000 de șoferi pe an.

Follow #infotrucker