Economic

Uzbekistan, Tadjikistan și China „testează apele” transporturilor în regim TIR regulate

Uzbekistan, Tadjikistan și China și-au unit forțele pentru a evalua posibilitatea efectuării de transporturi în regim TIR regulate de-a lungul unui coridor comercial principal din Asia Centrală.

O caravană formată din șase camioane ce efectuează transport în regim TIR (câte două aparținând fiecărei țări) a pornit din Termez, Uzbekistan, cu tranzit prin Tadjikistan, având destinație finală Kashgar, China.

Uzbekistan, Tadjikistan și China "testează apele" transporturilor în regim TIR regulate

Odată cu începerea transporturilor în regim TIR din China, în 2018, există oportunități semnificative de creștere a transportului rutier în regiune, întrucât acordurile vamale cu țările vecine devin mai ușoare și mai eficiente.

Având în vedere poziția Uzbekistanului, Tadjikistanului și a Chinei de-a lungul Drumului Mătăsii, dezvoltarea continuă de-a lungul acestor vechi rute comerciale va duce la o încurajare a comerțului global.

Caravana reprezintă un pas important în testarea capacității transporturilor peste mai multe frontiere din regiune.

VEZI ȘI: IVECO Fit Cab, o „sală de sport” pentru șoferii de cursă lungă

Aceasta va permite ministerelor de transport implicate să testeze eficiența și performanța generală a tranzitelor de-a lungul coridorului și să evalueze modul în care procesele actuale de frontieră și infrastructura vor funcționa în cazul în care numărul transporturilor va crește.

Pentru China, transporturile în regim TIR sunt una dintre pietrele de temelie ale inițiativei sale Belt and Road, deoarece încearcă să sporească în continuare comerțul prin consolidarea interconectivității cu țările vecine.

Pentru regiunea în ansamblu, investiția în drumuri și infrastructură oferă oportunități de dezvoltare pentru comunitățile locale.

Din aceeași categorie...

Back to top button