Uzina Volkswagen din Hanovra a produs 10 milioane de vehicule comerciale în 63 de ani

Uzina Volkswagen din Hanovra a produs 10 milioane de vehicule comerciale în 63 de ani
Modelul cu numărul 10 milioane produs în uzina Volkswagen Vehicule Comerciale din Hanovra este un Volkswagen T6 Caravelle de nouă locuri, vopsit în culorile roșu și alb.

Uzina Volkswagen din Hanovra a produs 10 milioane de vehicule comerciale de la înființarea fabricii, în 1956, și până astăzi.

Uzina Volkswagen din Hanovra a produs 10 milioane de vehicule comerciale în 63 de ani

Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, borna a fost atinsă la fix 63 de ani de la debutul producției în cadrul facilității din Hanovra.

Vehiculul cu numărul 10 milioane este un Volkswagen T6 Caravelle vopsit în alb și roșu cu nouă locuri, care a fost donat fundației „Hannover AUF DER BULT Children’s Hospital”.

„Volkswagen Vehicule Comerciale face parte din orașul Hanovra de 63 de ani. Și sunt la fel de încântat pentru că modelul cu numărul 10 milioane va circula pe drumurile din Hanovra și îi va ajuta pe cei care se ocupă de spitalul dedicat copiilor”, a mai spus Thomas Sedran, președintele Volkswagen Vehicule Comerciale.

Vehiculul cu numărul 10 milioane fabricat în uzina din Hanovra reprezintă simbolul unei povești de succes.

VEZI ȘI: Amazon investește 700 de milioane de dolari în proiectul electric Rivian

„A fost o plăcere extraordinară să acceptăm acest Bulli în numele pacienților noștri. Vehiculul va fi utilizat pentru excursiile planificate cu pacienții spitalului. De asemenea, modelul va fi utilizat și pentru a demara un nou proiect. Mulțumită acestuia, specialiștii dermatologi vor putea merge să-i trateze și pe cei care se află în spitalul Auf der Bult, lucru care până acum nu era posibil”, a completat Amelie von Schintling-Horny, asistent șef în cadrul spitalului din Hanovra destinat copiilor.

Conform oficialului VW Vehicule Comerciale, compania țintește să crească în continuare. Astfel, până la final de an VW va realinia uzina, pentru a integra atât produse noi, cât și un model nou de business.

Producția în cadrul fabricii din Hanovra a demarat în 8 martie 1956, iar primul vehicul care a părăsit uzina a fost modelul Volkswagen T1.

În cei 63 de ani de la înființare, nemții au produs aici 8.940.000 de unități T1, T2, T3, T4, T5 și T6, 43.000 de exemplare Beetle Typ 1, 812.000 LT, 61.000 de unități Taro și 144.000 de pick-up-uri Amarok.

Follow #infotrucker