In Focus

Va crește taxa de tranzit pentru camioane prin coridorul Brenner

În cadrul reuniunii Euroregiunii Tirolo-Alto Adige-Trentino din 15 ianuarie 2018 a fost aprobată creșterea taxei de tranzit pentru camioane prin coridorul Brenner.

Plecând de la faptul că infrastructura de autostrăzi de-a lungul coridorului Brenner a atins capacitatea maximă, provinciile autonome din Tirol au luat în calcul reducerea numărul de vehicule grele, care în 2017 a depășit 2.2 milioane.

Va crește taxa de tranzit pentru camioane prin coridorul Brenner

Astfel, documentul strategic aprobat de Euroregiunea Tirolo-Alto Adige-Trentino prevede creșterea taxei de tranzit pentru vehicule cu masa maximă mai mare de 7.5 tone prin coridorul Brenner, în concordanţă cu celelalte treceri alpine. Modificarea taxei de tranzit pentru camioane va fi făcută la reînnoirea concesiunii autostradăzii A22.

Alți piloni ai politici de diminuare a numărului de camioane de-a lungul coridorului Brenner sunt modernizarea sistemului Ro-La și controlul tranzitului printr-un singur sistem armonizat în toate teritoriile.

Conform raportul de tranzit prin pasul Brenner, doar 29% din totalul de tranzit se realizează pe calea ferată, restul de 71% fiind exclusiv rutier.

VEZI ȘI: Armata iordaniană s-a dotat cu 126 de vehicule militare Mercedes-Benz

Planul de viitor este de a găsi un echilibru între cele două tipuri de tranzit, poate, cu mai mult accent pe tranzitul feroviar în momentul în care tunelul de bază de la Brenner va fi pe deplin funcțional.

Președinți provinciilor autonome Trento, Bolzano și a Tirolului austriac vor aduce în discuție subiectul legat de infrastructura de-a lungul coridorului Brenner și în cadrul summit-ul Euregio din 5 februarie de la München, la care sunt așteptați să participe și miniștrii transporturilor din Austria, Italia și Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button