InfrastructuraȘtiri

Va începe construcția tunelului Blankenburg de lângă Rotterdam (VIDEO)

Începând cu toamna lui 2018 va începe construcția tunelului Blankenburg în lungime totală de 945 de metri pe partea vestică a orașului Rotterdam, anunță truckstar.nl.

Tunelul face parte din proiectul mai amplu al conexiunii Blankenburg, care constă în construcția unei autostrăzi cu 3 benzi pe fiecare sens, un tunel format din două secțiuni – una terestră, iar alta pe sub apă – care se va lega la A20 și la A15.

Va începe construcția tunelului Blankenburg de lângă Rotterdam (VIDEO)

Construcția tunelului Blankenberg a devenit posibilă deoarece Consiliul de Stat a respins obiecțiile din partea organizațiilor de mediu și a localnicilor.

Noul tunel se va desfășura sub Nieuwe Waterweg și se va conecta cu A20 la Vlaardingen și cu A15 la Rozenburg.

Conform planului, tunelul Blankenburg trebuie să fie gata în 2024. După construcția acestuia, traficul se va desfășura pe 3 benzi în ambele direcții.

O secțiune în lungime de 510 de metri a Hollandtunnel, se va desfășura pe sub pământ.

Atunci când va fi gata, conexiunea Blankenburg va deveni al doilea drum de acces spre zona portului Rotterdam, după tunelul Botlek.

VEZI ȘI: Eurodeputatul Wim van de Camp a participat la un control alături de ofițerii ILT

De asemenea, se așteaptă ca o parte din trafic să nu mai opteze pentru tunelul Benelux, lucru care ar trebui să reducă în mod semnificativ congestiile de trafic din jurul Rotterdam-ului.

Teama de poluare
Locuitorii din zonă și organizațiile de mediu care se opun construcției tunelului Blankenburg, se tem că poluarea fonică și a aerului vor crește semnificativ.

De asemenea, aceștia dezaprobă construcția unei autostrăzi printr-o zonă de importanță naturală. Pe de altă parte, poluarea mediului cauzată de autoturismele staționare se va diminua.

Secțiunea terestră a tunelului Blankenburg, va opri o parte din zgomot emis de vehicule și va reduce nivelul gazelor de eșapament din jurul tunelului Botlek și Benelux.

Din aceeași categorie...

Back to top button