Va suspenda Franța legea care reduce limita de viteză la 80 km/h pe drumurile secundare?

Va suspenda Franța legea care reduce limita de viteză la 80 km/h pe drumurile secundare?
Mai mulți deputați francezi au depus o cerere la Consiliul de Stat pentru a contesta legea care reduce limita de viteză la 80 km/h pe drumurile secundare, intrată în vigoare la 1 iulie, anunță transportinfo.fr.

Introdusă din dorința de a diminua numărul mare de decese rutiere, care au crescut în ultimii ani, măsura de reducere a limitei de viteză la 80 km/h pe drumurile cu o bandă pe sens și fără separatoare mediane este contestată de 57 de deputați francezi.

Va suspenda Franța legea care reduce limita de viteză la 80 km/h pe drumurile secundare?

Conform Le Parisien, în urma depunerii contestației celor 57 de deputați francezi, Curtea trebuia să decidă dacă pune această măsură între paranteze înainte de a se pronunța asupra fondului.

Judecătorul interimar, Maud Vialettes, a hotărât să prelungească ancheta dosarului până vineri, 20 iulie, pentru a lăsa posibilitatea deputaților și reprezentanții Ministerului de Interne să vină cu argumente în completare, urmând să ia o decizie la începutul săptămânii care urmează.

Decretul de punere în aplicare a legii care reduce vitezei la 80 km/h (de la 90 km/h) pe drumurile cu o bandă pe sens și fără separatoare mediane – care face obiectul litigiului, a fost publicat la 17 iunie în Monitorul Oficial din Franța.

VEZI ȘI:

Încă de la începutul acestui an, atunci când a fost prezentată, măsura a declanșat un val de proteste din partea asociațiilor de automobiliști și motocicliști, respectiv oficialii francezi și chiar a unora dintre miniștri.

De altfel, un studiu publicat în aprilie, arată că 76% dintre șoferii francezi s-au opus aplicării unei astfel de măsuri.

Follow #infotrucker