ȘtiriTehnologie

Valeo XtraVue Trailer, tehnologia care face remorca „transparentă”

Producătorul de componente auto Valeo a prezentat în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show 2019 (CES 2019) din Las Vegas, o tehnologie care face remorca să devină „transparentă”.

Proiectul pregătit de compania Valeo se numește XtraVue Trailer și promite să facă mai ușoară viața șoferilor care tractează remorci sau rulote.

Valeo XtraVue Trailer, tehnologia care face remorca "transparentă"

Valeo XtraVue Trailer folosește o serie de camere video amplasate în partea din spate a mașinii și a remorcii. Imaginile preluate de camerele video sunt prelucrate și, cu ajutorul unui software special, acesta oferă un rezultat impresionat pe ecranul amplasat în habitaclu în momentul în care șoferul se deplasează cu spatele.

VEZI ȘI: Andrey Karginov câștigă etapele 3 și 4 din Dakar 2019, dar Eduard Nikolaev rămâne lider la general

Ecranul este unul separat, iar imaginile prelucrate de software fac ca remorca să devină „transparentă”, iar astfel șoferul să se descurce mult mai ușor în momentele în care merge în marșarier.

Pentru moment, sistemul Valeo XtraVue Trailer se află în stadiul de proiect, însă are șanse mari ca acesta să devină un produs aftermarket pe care mulți transportatori să-l implementeze.

https://www.youtube.com/watch?v=iYGZYUxm88o

Din aceeași categorie...

Back to top button