EconomicȘtiri

Valoarea accizei rambursabile pe motorină majorată în Franța

Pe 13 aprilie 2016 a fost publicat în Journal Officiel de la République Française (JORF) decizia de majorarea a valorii accizei rambursabile pentru alimentările efectuate în Franţa în primul trimestru din 2016.

Astfel, pentru această perioadă, valoarea rambursabilă este 0.0786 euro/litru carburant. Până la finalul anului 2015 valoarea rambursabilă era de 0.0487 euro/litru iar rambursarea accizei este posibilă pentru camioanele cu o greutate de minim 7.5 tone şi pentru autobuzele cu minim 9 locuri.

Astfel, vehiculele comerciale care nu se încadrează în condițiile impuse nu pot cere restituirea accizei. Decizia oficială de majorare a accizei o puteţi vizualiza aici iar valorile actualizate ale accizei pentru fiecare ţară în parte le puteţi consulta aici.

Valoarea accizei rambursabile pe motorină majorată în Franța

Recuperare TVA şi acciză prin euroShell
Recuperarea TVA la nivel european este un proces complex care necesită frecvent o comunicare cu autorităţile fiscale din statele care rambursează TVA-ul. În multe cazuri, această comunicare trebuie făcută în limba oficială a statului respectiv. Clienţii euroShell sunt însă feriţi de astfel de dificultăţi de comunicare, prin suportul acordat de către Transport Service Group.

Recuperarea TVA extern se realizează cu ajutorul partenerului Shell, FDE A/S, companie specializată în recuperarea TVA din Uniunea Europeană. Prin acest parteneriat, Shell oferă posibilitatea creditării TVA-ului la două săptămâni de la data facturii. Ca şi client euroShell, adiţional recuperării TVA-ului, puteţi solicita returnarea unei părţi din accizele plătite pentru motorină şi din următoarele ţări: Belgia, Italia, Slovenia, Spania şi Ungaria.

Din 1981 grupul FDE s-a specializat în dezvoltarea de soluţii specializate în recuperarea TVA. Astăzi, FDE este cea mai mare agenţie europeană de recuperare TVA, având în portofoliul său mai mult de 16.000 de companii din 43 de ţări.

Pentru alte informaţii referitoare la rambursarea accizei sau TVA-ului, puteți lua legătura cu TSG euroShell la adresa: office@tsg-euroshell.ro.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button