Valonia ridică valoarea greutății maxime autorizatate la 50 de tone

Valonia ridică valoarea greutății maxime autorizatate la 50 de tone

Începând cu 1 mai 2018, administrația regiunii Valonia a decis să ridice valoarea greutății maxime autorizate pentru ansambluri rutiere la 50 de tone pentru operațiuni de transport național și cabotaj, anunță ttm.nl.

Creșterea de la 44 de tone, atât cât este în prezent, la 50 de tone a greutății maxime autorizate este permisă numai ansamblurilor rutiere care au în compunere autotractoare cu 3 axe și semiremorcile tot cu trei axe, precum și camioanelor rigide cu trei sau mai multe axe, cu remorci cu trei sau mai multe axe.

Greutatea maximă autorizată de 50 de tone este permisă pentru vehicule echipate cu suspensie pneumatică sau suspensie echivalentă pe toate punțile. De asemenea, distanța dintre două axe trebuie să fie mai mare sau egală cu 1.3 m, iar în cazul camioanelor cu punte cu trei axe (tridem), aceasta trebuie să suporte o masă maximă autorizată de 25 de tone.

Ansamblul rutier trebuie să fie echipat cu echipamente de măsurare și cântărire, cu ajutorul cărora șoferul să poată verifica sarcina pe fiecare axă și greutatea totală a ansamblului.

Vehiculul de remorcare trebuie să se încadreze în categoria N3 (mai mare de 12 t) și să respecte cel puțin standardul de poluare Euro V.

VEZI ȘI: Aproape 400 de camioane cu emulatoare AdBlue depistate în ultimele 6 luni în Marea Britanie

De asemenea, ansamblul trebuie să aibă următoarele sisteme de siguranță: EBS (sistem electronic de frânare), AEB (frânare automată de urgență) și ESC (control electronic al stabilității) sau RSC (controlul stabilității la rulare).

Calculatorul și modulatorul EBS trebuie să răspundă în funcție de factorul de încărcare al vehiculelor.

Noile norme obligă șoferii vehiculelor care au masa maximă autorizată de 50 de tone să păstreze o distanță de minim 50 de metri între ei și al vehicul de peste 3.5 tone aflat în față.

Atenție! Noile norme se aplică numai transportului național, respectiv cabotajului rutier din regiunea Valoania, altfel, transportul internațional în această regiune rămâne limitat la 44 tone.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.