Valtra T234: Cel mai rapid tractor agricol din lume (VIDEO)

Valtra T234: Cel mai rapid tractor agricol din lume (VIDEO)

La începutul acestui an, finalndezii de la Nokian și Valtra au stabilit un nou record mondial de viteză cu un tractor agricol, modelul Valtra T234 fiind înregistrat cu 130.165 km/h.

Nou record uimitor a fost stabilit pe un drum acoperit cu zăpadă și gheață, în Laponia finlandeză. Pentru a fi siguri de succes, cele două companii au apelat la serviciile multiplului campion mondial Juha Kankkunen, care a condus tractorul agricol, Valtra T234 spre noul record de viteză. Pe lângă îndemânare și experiența lui Juha, stabilirea unui nou record mondial a fost posibilă și datorită primei anvelope de iarnă din lume pentru tractoare agricole, Nokian Hakkapeliitta TRI (440 / 80R28 151D & 540 / 80R38 167D).

Am realizat teste de viteză cu o gramadă de mașini. Acesta a fost primul cu un tractor agricol, și am stabilit imediat un nou record mondial! Anvelopele și tractorul au lucrat excelent împreună, chiar dacă vremea a fost o provocare, a declarat Juha Kankkunen.

Valtra T234: Cel mai rapid tractor agricol din lume (VIDEO)

În 2013, Nokian Tyres, invetatorul anvelopelor de iarnă, a atins un record mondial pentru cea mai rapidă mașină pe gheață, avându-l pilot pe Janne Laitinen. Aceasta a fost înregistrată cu viteza de 335.713 km/h pe gheață Golful Bothnia. Aderența mașinii de test a fost asigurată de anvelopele de top, Nokian Hakkapeliitta 8.

Recordul de viteză cu un tractor agricol a fost stabilit pe data 19 februarie 2015 pe pista aeroporul Vuojärvi (Finlanda), aflat la aproximativ 20 kilometri de Sodankylä lângă Rovaniemi. Lungimea totală a pistei a fost de aproximativ 2.300 metres, radarul fiind poziționat la mijlocul acesteia. Tractorul a rulat pe suprafață acoperită integral cu zăpadă startul fiind lansat. Guinness World Records a validat recordul tractorului, recordul mondial fiind o medie a două măsuratori efectuate.

Performanțe mațime pe zăpadă și gheață
Nokian Tyres și-a extins gama sa de anvelope de iarnă pentru tractoare agricole atunci când a lansat pe piață modelul Nokian Hakkapeliitta TRI (vara lui 2014). Anvelopa Nokian Hakkapeliitta TRI are un design unic al benzii de rulare, compoziția cauciucului de iarnă și tăieturile maximizând aderența și tractiune. Tăieturile în diagonală creează caneluri pe blocurile benzii de rulare, crește numărului de muchii care aderă pe suprafața de drum și îmbunătățește aderența longitudinală și laterală. Cel mai nordic producător de anvelope din lume, a fost primul care a introdus anvelopele cu model bloc pentru tractoare acum peste 10 ani.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker