Bus

Van Hool lansează seria A de autobuze electrice

Producătorul belgian Van Hool a prezentat Seria A de autobuze electrice. Gama va avea 4 lungimi și trei versiuni de propulsie: BEV, FCEV și troleibuz.

Primul model lansat este autobuzul urban electric Van Hool A12, care va fi prezentat în premieră la expoziția European Mobility Expo din Paris (7-9 iunie).

Van Hool lansează seria A de autobuze electrice

În total, seria A va avea 4 versiuni de lungime (12 m, 13 m, 18 m și 24 m), cu două până la 5 uși pentru pasageri. De asemenea, vor exista trei versiuni de sisteme de propulsie fără emisii: electric cu baterii (BEV), electric cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen (FCEV) și troleibuz.

VEZI ȘI: Cea mai mare flotă de autobuze Solaris cu hidrogen va opera în Koln

Van Hool a anunțat că are deja, înainte de lansarea oficială, 13 comenzi pentru autobuze electrice din noua serie A. În total, acest comenzi cuprind 162 de vehicule.

Van Hool este un producător independent de autobuze, autocare și vehicule industriale, care va celebra în curând 75 de ani de existență. Majoritatea producției este exportată în Europa și America de Nord. Van Hool are aproximativ 3.500 de angajați la nivel mondial, majoritatea la fabricile sale din Koningshooikt (Belgia) și Skopje (Macedonia de Nord).

Din aceeași categorie...

Back to top button