Van-ul electric eTGE va fi expus în premieră mondială la IAA 2018

Van-ul electric eTGE va fi expus în premieră mondială la IAA 2018
Producătorul german MAN va expune în această toamnă van-ul electric eTGE în cadrul standului său de la Salonul de Vehicule Comerciale IAA 2018 din Hanovra.

MAN a introdus în producția de serie utilitara eTGE 4.140, un vehicul cu propulsie electrică ce are o autonomie declarată de 160 kilometri și o sarcină utilă de 1.000 – 1.750 kg.

Van-ul electric eTGE va fi expus în premieră mondială la IAA 2018

MAN eTGE folosește un motor electric de 134 cai putere și 290 Nm și un set de acumulatori de 36 kWh, adăpăstiți sub podeaua ușor înălțată a utilitarei.

Setul de acumulatori de 36 kWh pierde 15% din capacitate după 2.000 de cicluri de încărcare, dar constructorul oferă seturi de înlocuire ce sunt vândute separat.

Deși autonomia van-ului electric MAN eTGE pare mică, producătorul german spune că 70% din vehiculele comerciale ușoare sunt folosite preponderent în zonele urbane unde parcurg mai puțin de 100 km pe zi.

În plus, opririle dese din traficul urban nu sunt o problemă pentru un automobil cu propulsie electrică, iar emisiile poluante sunt zero.

Producția noului model MAN eTGE se face în uzina Volkswagen din Wrzesnia, pe aceeași linie cu Volkswagen Crafter, cele două modele împarțind aceeași platformă tehnică.

VEZI ȘI: SEAT și Grupo Sesé au testat în premieră conceptul Duo trailer

Noul model va fi disponibil inițial în varianta cu plafon înălțat ce oferă un spațiu de încărcare de 11 metri cubi.

Spre deosebire de alte utilitare electrice, MAN eTGE 4.140 vine echipat cu scaune confort pentru șofer și pasager, sistem de climatizare automată, parbriz și scaune încălzite, sistem de navigație și faruri LED.

Follow #infotrucker