Top News

Vânzarea completă, „cea mai rezonabilă opțiune” pentru DB Schenker

Compania de logistică DB Schenker va fi vândută complet. Acum, Deutsche Bahn așteaptă oferte concrete pentru aceasta.

În cadrul unei ședințe din decembrie, Consiliul de supraveghere al Grupului a însărcinat Consiliul de administrație al Deutsche Bahn să examineze și să pregătească vânzarea completă a DB Schenker.

Vânzarea completă, "cea mai rezonabilă opțiune" pentru DB Schenker

Astfel, după luni de zile de examinare a diferitelor scenarii, Deutsche Bahn a informat Consiliul de supraveghere că vânzarea completă a companiei de logistică feroviară DB Schenker este „cea mai rezonabilă opțiune”.

Acest lucru a fost anunțat de cercurile din comisia de control, scrie dpa. Condiția prealabilă este ca vânzarea completă să poată duce la un „preț de achiziție avantajos din punct de vedere financiar” pentru Deutsche Bahn.

În faza următoare, vor fi obținute și evaluate oferte concrete. Prin urmare, o rezoluție a Consiliului de supraveghere va fi necesară doar la finalul acestui proces. Nu există un calendar specific pentru acest lucru. Nu este de așteptat o finalizare pe termen scurt, s-a spus pur și simplu, mai ales că o tranzacție obișnuită în astfel de procese implică, de asemenea, respectarea legislației privind concurența și a altor aprobări oficiale.

Potrivit cercurilor, veniturile obținute în urma unei vânzări ar trebui să rămână în întregime în cadrul Deutsche Bahn. Compania a declarat că va folosi banii pentru a-și reduce muntele mare de datorii.

VEZI ȘI: Ce este sistemul e-Sigiliu și cum va funcționa?

Vânzarea Schenker este discutată de ani de zile. Grupul de logistică solid din punct de vedere economic a îmbunătățit semnificativ și bilanțurile recente ale Deutsche Bahn și a ajutat compania-mamă să revină pe profit după pandemie. Cu toate acestea, mulți critici consideră că societatea, cu proporția sa ridicată de transport aerian, maritim și rutier, nu se potrivește cu adevărat cu căile ferate.

Având în vedere numeroasele probleme ale căilor ferate, aceștia cer ca Deutsche Bahn să se concentreze mai mult pe activitatea sa de bază și să își desființeze structura corporativă extinsă, cu sute de filiale în întreaga lume.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button