Economic

Vânzările de camioane Daimler au crescut cu 6% în primul trimestru

În schimb, vânzările de autobuze au scăzut cu 27%.

Divizia Daimler Trucks & Buses a reușit în primul trimestru al anului 2021 o creștere de 4% a vânzărilor de vehicule, până la 101.300 de unități, față de 97.600 în Q1 2020.

Daimler Trucks a înregistrat o creștere de 6%, până la 97.600 de vehicule, în primul trimestru (92.500 în Q1 2020). În schimb, Daimler Buses a vândut 3.700 de vehicule, în scădere cu 27% față de aceeași perioadă din 2020.

Vânzările de camioane Daimler au crescut cu 6% în primul trimestru

Daimler a mai anunțat că anunțata separare în două companii separate se desfășoară conform planurilor. Tranzacția și listarea Daimler Truck la Bursa din Frankfurt sunt așteptate a se produce înainte de finalul acestui an.

Proiectul este în prezent în faza de auditare. La o adunare generală extrordinară din toamnă, acționarii Daimler vor trebui să aprobe pasul strategic istoric.

Daimler intenționează să-și transforme diviziile în două companii separate, una concentrată pe autoturisme și vanuri, iar a doua pe camioane și autobuze. Majoritatea acțiunilor noii companii Daimler Truck vor fi distribuite acționarilor Daimler. Măsura este gândită pentru a crește valoarea și profitabilitatea celor două divizii.

VEZI ȘI: 2021, an aniversar la Daimler: 125 de ani de la primul camion, 25 de la primul Actros

În ce privește viitorul, Daimler estimează o normalizare treptată a condițiilor economice pe piețele importante. Compania estimează că vânzările, veniturile și profitul din 2021 vor fi la un nivelul semnificativ peste cel din 2020.

Singurul element negativ din primul trimestru a fost criza de semiconductori, care ar putea afecta și livrările din trimestrul al doilea. Totuși, Daimler estimează că situația se va normaliza în partea a doua a anului.

Din aceeași categorie...

Back to top button