VDL Bus & Coach a primit o comandă de 200 de unități Citeas hybrid din partea De Lijn

VDL Bus & Coach a primit o comandă de 200 de unități Citeas hybrid din partea belgienilor de la De Lijn

De Lijn, compania publică belgiană de transport administrată de Guvernul Flandrei și responsabilă pentru transportul în comun din regiune, a plasat o comandă de 200 de Citeas hybrid celor de la VDL Bus & Coach bv.

Conform oficialilor producătorului olandez, compania belgiană a plasat o comandă de 200 de unități Citeas hybrid.

Reprezentanții VDL Bus & Coach spun că livrările primelor exemplare vor demara în a doua jumătate a anului viitor, iar autobuzele cu sistem hibrid de propulsie vor fi utilizate în toate regiunile Flandrei.

De Lijn au comandat 80 de unități VDL Citeas SLE-120 Hybrid și 120 de VDL Citeas SLFA-180 Hybrid. Primul model amintit anterior este echipat cu un motor electric de 160 kW și o baterie de 32 kWh. Versiunea VDL Citeas SLFA-180 Hybrid este una articulată și dispune de un motor electric de 240 kW și de o baterie cu capacitatea de 64 kWh.

Ambele modele, fiind vehicule hibrid, vin și cu un motor cu combustie internă de 180 de cai putere cu patru cilindri. Spre deosebire de hibrizii clasici, autobuzele celor de la VDL fac parte din seria hibrizilor în serie.

VEZI ȘI: Sistemul City Turn Assist disponibil pe modelele DAF XF și CF

Altfel spus, motorul cu ardere internă funcționează ca un generator și încarcă bateria, însă roțile autobuzului nu sunt mișcate cu ajutorul energiei produse de acesta. De aici și puterea generoasă a motoarelor electrice amintite mai sus.

Conform oficialilor VDL, din 2014 și până la finalul acestui an, compania de transport De Lijn a comandat 620 de autobuze fabricate de olandezi.

„Această comandă este cea mai mare din istoria De Lijn. Iar autobuzele hibrid vor avea un rol important în modificarea calității aerului și în atingerea obiectivelor referitoare la climă. Cu ajutorul acestor autobuze hibrid vom reduce amprenta de carbon cu 2.640 de tone de CO2 pe an”, a declarat Roger Kesteloot, directorul general De Lijn.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.