Bus

VDL Bus & Coach vrea să renunțe la oglinzile laterale convenționale în favoarea camerelor video

VDL Bus & Coach studiază posibilitatea de a renunța la oglinzile laterale convenționale în favoarea camerelor video pe autocarele și autobuzele sale.

Camerele video, împreună cu cele două ecrane din autocar, înlocuiesc cu succes oglinzile laterale convenționale, îmbunătățind capacitatea șoferului de a conduce în siguranță și confort.

VDL Bus & Coach vrea să renunțe la oglinzile laterale convenționale în favoarea camerelor video

Primele demonstrații au fost realizate în cadrul Busworld, urmând ca în scurt timp, tehnologia să fie introduse pe versiunile de serie din gama Citea și Futura.

„Ești sigur că vei avea o vizibilitate bună în toate condițiile meteo. În traficul urban aglomerat, de exemplu, când te apropii de un sens giratoriu, este foarte benefic. Face manevra mai sigură, deoarece nu mai există unghi mort. Sistemul este prevăzut cu vedere nocturnă, astfel încât vederea șoferului este mult îmbunătățită și în întuneric”, a declarat Alex de Jong, Business Manager Public Transport la VDL Bus & Coach.

De asemenea, la fel ca în cazul sistemului MIrrorCam, echipare standard pe noul Actros, sistemul de camere video oferă o mai bună aerodinamică. AStfel, în funcție de utilizare și condiții, acest lucru are un impact pozitiv asupra economiei de combustibil, cu o reducere de până la 4%.

De asemenea, face diferența în ceea ce privește reparațiile și întreținerea, deoarece oglinzile se deteriorează regulat, respectiv nu mai trebuiesc curățate așa des.

VEZI ȘI: În primele trei trimestre din 2019 s-a transportat mai multă în Germania

Sistemul a fost testat pe larg în toate condițiile meteorologice: în climă rece și caldă, în timpul zilei și noaptea și în ploaie, zăpadă, ceață și lapoviță.

În plus, noua legislație europeană care a intrat în vigoare la 1 iulie 2019 permite vehiculelor să folosească sisteme care să înlocuiască oglinzile laterale convenționale.

Debutul acestei tehnologii va avea loc în primăvara anului viitor, urmând ca primele autobuze și autocare cu aceste camere video să ajungă la clienți în vara anului 2020.

Introducerea camerelor care înlocuiesc oglinzile laterale este în conformitate cu viziunea VDL Bus & Coach de a introduce inovații care să satisfacă cerințele pieței.

Din aceeași categorie...

Back to top button