Bus

VDL Citea: Viitoarea generație va fi exclusiv electrică, autonomie de 600 km

VDL Bus & Coach va prezenta în acest an o nouă generație Citea, care va veni exclusiv cu un sistem de propulsie electrică și o autonomie de până la 600 km.

VDL a prezentat astăzi primele informații despre viitoarea generație de autobuze Citea. Potrivit producătorului, o prioritate a fost cabina șoferului, cu accent pe ergonomie, ușurința în operare, confort și siguranță. Scaunul șoferului și coloana de direcție vor avea posibilități de ajustare mai largi.

VDL Citea: Viitoarea generație va fi exclusiv electrică, autonomie de 600 km

De asemenea, a fost îmbunătățită interacțiunea dintre șofer și vehicul și sistemele de siguranță. Pentru viitor sunt anticipate dezvoltări în ce privește sistemele de plată și condusul autonom.

Noua generație Citea va fi prezentată la expoziția Busworld de la Bruxelles (9-14 octombrie). Orașul finlandez Lahti a fost primul care a comandat noul autobuz urban VDL.

Viitoarea generație va fi una exclusiv electrică, iar autonomia va ajunge la 600 km fără încărcări intermediare. Bateriile sunt montate în podea, fapt ce crește stabilitatea și spațiul pentru pasageri. Vor fi 4 variante de lungime, de 12,2 metri, 13,5 metri, 14,9 metri și 18,1 metri. Fiecare dintre acestea poate avea cel puțin 45 de scaune. Versiunea de 13,5 metri lungime va avea două axe și poate găzdui până la 110 pasageri.

VEZI ȘI: Autobuzele electrice VDL au rulat 75 de milioane de kilometri

VDL Bus & Coach a dezvoltat pentru această generație un perete lateral dintr-o singură piesă, fabricată din material compozit. Astfel se vor reduse vibrațiile și zgomotele. Noul perete lateral va îmbunătăți și izolația, reducând nevoia de încălzire și răcire. De asemenea, el este mai ușor cu 15% față de un perete lateral convențional.

VDL susține că viitorul Citea va avea un design atractiv, important pentru atragerea a cât mai mulți oameni spre transportul public. Producătorul mai promite un sistem de iluminare interioară revoluționar, cu multiple culori și intensități luminoase.

Din aceeași categorie...

Back to top button