Bus

VDL Pure/Clean Air reduce riscul infectării cu Sars-COV-2 în autobuze și autocare

Olandezii de la VDL Bus & Coach au prezentat tehnologia VDL Pure/Clean Air, care contribuie la reducerea răspândirii și infectării cu Sars-COV-2 a călătorilor și șoferilor în autobuze și autocare.

În aceste vremuri marcate de pandemia COVID-19, în care se impun o serie de restricții și măsuri de protecție sanitară, sănătatea călătorilor și a șoferilor este principala prioritate a sectorului de transport public și a companiilor de autocare.

VDL Pure/Clean Air reduce riscul infectării cu Sars-COV-2 în autobuze și autocare

Producătorul olandez de autobuze și autocare a găsit o serie de soluții pentru vehiculele din gama Futura și Citea care minimizează riscul de răspândire și infectare cu Sars-COV-2 pe parcursul călătoriei.

Virusul Sars-Cov-2 se transmite prin diferite moduri, iar studiile efectuate până acum arată că cele mai frecvente moduri de transmitere sunt prin aerosolii din aer sau prin atingerea unor obiecte contaminate.

Pe lângă regulile de bază care trebuie respectate în autobuze și autocare (dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanței între călători și purtatul obligatoriu al măștii), experții companiei VDL Bus & Coach spun că este foarte importantă aerisirea, cât mai des posibil, a autobuzului. Astfel, printr-o schimbare frecventă a aerului se reduce la minimum prezența particulelor de virus în autobuz sau autocar.

Pentru a reduce și mai mult prezența particulelor de virus, VDL Bus & Coach a lansat și tehnologia VDL Pure/Clean Air pentru modelele Futura, o tehnologie care implică ionizarea activă a aerului cu ionizatoare cu plasmă. Aerul care ajunge în interiorul vehiculului are o valoare ionică atât de mare încât neutralizează nu doar virușii, ci și bacteriile și particulele de praf.

VEZI ȘI: Noul Renault Trafic este disponibil în versiunile Combi și SpaceClass

Modulele VDL Pure/Clean Air sunt amplasate în canalele de ventilație ale vehiculului și nu sunt vizbile, iar sistemul Pure-Air-System se activează automat la pornire, ceea ce garantează o recirculare constantă a aerului. Procesul de ionizare al aerului nu este periculos pentru oameni și nu poluează deloc mediul înconjurător.

Tehnologia VDL Pure/Clean Air este disponibilă pentru modelele Futura și Citea. Acest lucru permite înlocuirea filtrelor din sistemul de climatizare pe autocare și autobuze cu filtre din clasa F7.

Filtrele F7 reduc cu până la 90% numărul particulelor cu o mărime de până la 0.4 µm. În această categorie intră și picăturile care se formează când vorbim sau tușim. Aceste picătruri pot transporta particule mici din virusul Sars-COV-2, dar sunt neutralizate complet cu ajutorul filtrului F7.

Din aceeași categorie...

Back to top button