Economic

VDL și DAF au convenit să intensifice colaborarea în următorii 5 ani

VDL Groep și DAF Trucks au convenit să intensifice colaborarea privind producția de vehicule comerciale prin semnarea unui nou contact cu durata de 5 ani.

Înțelegerea celor două companii din Eindhoven include furnizarea reciprocă de piese și componente pentru producția de camioane și autobuze, producția în comun a camioanelor cu propulsie electrică, iar pentru VDL să reînnoiască instalațiile de producție la DAF.

VDL și DAF au convenit să intensifice colaborarea în următorii 5 ani

Colaborarea dintre cele două companii își are începuturile în 1953. Inițial, DAF a achiziționat servicii de ștanțare, sudură în puncte și sudură normală de la VDL, însă portofoliul de produse și servicii a crescut de-a lungul anilor.

VEZI ȘI: Noul sistem Safe Curtain de la Krone oferă mai multă siguranță în timpul transportului

Astăzi, VDL furnizează componente, inclusiv suporți pentru motoare, ghidajele pentru cabluri, suporți pentru axe și ghidajele pentru conductele de evacuare.

La rândul său, DAF furnizează către VDL motoare de 11 și 13 litri pentru autobuze și autocare, care sunt utilizate în întreaga lume. Noul contract – a cărui valoare nu a fost dezvăluită – este rezultatul creșterii cifrelor de producție ale DAF și extinderii VDL Bus.

Propulsii alternative
Un punct al noului contract se referă la producția de camioane electrice. În luna mai 2018, DAF și VDL au prezentat modelul DAF CF Electric ca răspuns la cererea tot mai mare de vehicule cu emisii zero pentru distribuție în zonele urbane.

DAF CF electric va intra în producția de serie imediat ce piața va fi pregătită și după efectuarea unor teste ample de drum – unul dintre acestea fiind în derulare.

Noul contract prevede, de asemenea, ca VDL să modernizeze linia de asamblare din fabrica fr cabine DAF din orașul belgian Westerlo în următorii câțiva ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button