InfoTechȘtiri

VDO a prezentat noul tahograf digital DTCO 3.0

Compania VDO a lansat la finalul lunii august noul tahograf digital DTCO 3.0, care se anunță a fi mai rapid, inteligent și flexibil.

Noul tahograf digital DTCO 3.0 vine cu un design modernizat, respectiv șase îmbunătățiri pe domenii diferite, fiind totodată piatra de temelie a „tahografului inteligent”.

VDO a prezentat noul tahograf digital DTCO 3.0

Afișajul, flexibilitatea și utilizarea au fost îmbunătățite semnificativ, iar unitatea consumă și mai puțină energie decât predecesorul său DTCO 2.2.

Șoferii profesioniști beneficiază de o procesare mai rapidă a datelor atunci când merg în echipaj și pot utiliza dispozitive mobile pentru a înregistra intrările manuale suplimentare, făcându-le astfel mult mai clare, actuale și, important, reducând riscul erorilor.

Această funcție este disponibilă și pe tahograful digital DTCO 2.2, dar pe noua generație aceasta a fost îmbunătățită.

Managerii flotelor pot comunica cu tahograful

Noua aplicație de configurare DTCO permite managerilor de flote să schimbe mai mulți parametri, economisind timp și alinând funcțiile la cerințele companiei.

Cardul companiei servește drept dovadă a identității. După autentificarea cu succes, aplicația se conectează la DTCO prin VDO Smartlink. Acum, utilizatorii pot personaliza funcții variind de la contorul VDO la ora locală, stabilesc pre-alarmele, introduc licențe, statul membru UE și numărul de înmatriculare al vehiculului.

Bara laterală a aplicației oferă, de asemenea, o prezentare rapidă a celor mai importante setări. Aplicația de configurare DTCO rulează pe smartphone-uri și tablete cu sisteme de operare Android sau iOS.

Foarte interesant pentru mulți dintre managerii de flote este faptul că ei pot defini acum modul în care se comportă tahograful când șoferul oprește motorul.

DTCO întotdeauna va seta tahograful pe pauză, timp de lucru sau disponibil automat, în funcție de setările făcute de managerul flotei.

Dacă, de exemplu, managerul de flotă a folosit aplicația de configurare pentru a preseta o trecere pe pauză, șoferul nu trebuie să activeze dispozitivul pe pauză, astfel încât să nu mai uite s-o facă și să continuie să conducă în continuare din greșeală.

VEZI ȘI: Amendă de 13.000 de euro pentru manipularea tahografului în Franța

Pe lângă faptul că pot face propriile setări, managerii de flote pot beneficia și de eficiența sporită a noului tahograf digital DTCO 3.0 atunci când descarcă date local. Producătorul VDO anunță că aproape a dublat viteza de descărcare a datelor.

Mult mai clar pentru șofer

Șoferii pot utiliza noul tahograf digital DTCO 3.0 mai rapid și mai ușor prin intermediul unei interfețe reproiectate. Noul afișaj alb-negru (tip Kindel) este ușor de citit chiar și în lumina directă a soarelui, și chiar înainte de sfârșitul pauzei de 45 de minute, funcția „Wake-Up” notifică șoferului că poate începe să conducă peste 2 minute.

Gestionarea cardurilor tahograf a fost de asemenea îmbunătățită.

Grație aplicației Driver VDO, utilizatorii pot accesa cu ușurință funcțiile tahografului DTCO 3.0 – aplicația facilitând introducerea manuală a activităților, deoarece toate perioadele de odihnă pot fi preconfigurate și procesate direct de pe telefonul mobil.

Contorul VDO afișează de asemenea timpii de conducere și perioadele de odihnă pe telefonul inteligent – astfel încât companiile de transport beneficiază de economii considerabile de timp și costuri, respectiv mai multă claritate.

Aplicația este disponibilă gratuit pentru sistemele de operare Android și iOS.

Ultimul pas spre tahograful inteligent

Noul DTCO 3.0 bătătorește drumul spre “tahograful inteligent”, care va fi obligatoriu pe noile vehicule comerciale de peste 3.5 tone produse după iunie 2019. Cu această tehnologie avansată a tahografului digital DTCO 3.0, VDO a creat deja fundația pentru tahograful inteligent DTCO 4.0, care va fi lansat în 2019.

Cu toate acestea, nu va exista o schimbare obligatorie, astfel încât modelele mai vechi de tahografe pot fi utilizate și după iunie 2019.

Tahograful digital DTCO 3.0 poate fi comandat începând cu luna septembrie 2017, primele livrări urmând să fie făcute în luna octombrie.

Din aceeași categorie...

Back to top button